Tuesday, September 22, 2009

Anna Anka, Tidsbristen och FI som alternativ!

Hej, igår skrev jag och Gudrun Schyman på aftoblandet debatt om behovet av mer tid. Den här debatten omkring hemmafruideal hamnar mycket i den frågan. FI har ett bra svar. Läs gärna.

6 comments:

Anonymous said...

"Sen blev det vardagar som bara kom och gick.
Inte visste de då att det va livet som dom fick."

Sex timmars arbetsdag = Mer liv!

Berit said...

Lite luddig artikel om du frågar mig och en del frågor uppstod.
Kommer Fi att driva arbetstidsförkortningen i valet 2010? Har MP tagit bort den frågan från sitt partiprogram eller menar ni bara att de inte driver det som en valfråga?
Var artikeln tänkt som en inlägg i Fi:s familjepolitik där målgruppen var småbarnsföräldrar? Är den stora vinsten med en arbetstidförkortning en utökad möjlighet för småbarnsföräldrar att motionera och umgås med kompisar som friskvård, eller ser Fi andra fördelar för fler grupper? Vilka i så fall?

Jag saknar Gudruns gamla vanliga stringens och träffsäkerhet i den här artikeln!

Berit said...

Kollade upp MP och de har arbetstidsförkortningen kvar i sitt program. de har dock valt att presentera den på ett lite anorlunda sätt med ett införande etappvis.
Men så kanske Fi ockå hade tänkt sig själva genomförandet?

Samuel said...

Tack för dina synpunkter Berit!

När det gäller arbetstidförkortningen så är det en sak att ha det i ett program och en helt annan att driva frågan. Inget av partierna driver idag frågan från rödgröna. De driver däremot frågan att tycka så lika som möjligt. Det gör att sossarna i stort sett bestämmer allt och att mp och V får några få frågor att driva.

Fi kommer att driva frågan i valet. Inget annat parti kommer att göra det. Småbarnsföräldrar är den gruppen som kanske mest är i behov av mer tid men det gäller ju inte bara dem.

Självklart finns det fler fördelar för andra grupper, allt får inte plats i en artikel till AB.

Att direkt gå från 8 till 6 timmar är inte troligt. det är något som sker i etapper, visst.

Berit said...

Tack för ditt svar!
Så Fi har redan spikat sina valfrågor. Vilka fler frågor ska ni lyfta?

Nu gäller det ju för Fi att profilera sig som ett parti för alla med feministika värderingar och då kanske man behöver visa att man inte enbart fokuserar på småbarnsföräldrar. Jag tror ni kommer att behöva väljarstöd från fler grupper men då gäller det förstås för er att visa att ni är medvetna om att andra grupper finns och att även de kan ha glädje av er politik.

könsmaktordning said...

Anna Anka är snygg och jäkla cool.

Gudrun är ful skattesmitare alkoholist m.m.

Anna har skrivit flera böcker och klarade sig bra även utan paul anka.

Gudrun och FI är nog inte lite avundsjuka på anna klart alla kvinnor vill ha hennes liv