Tuesday, November 6, 2007

Blogg- TIMEOUT, 3 veckor

Pausdags... men...

Forst: Grymt cool dag igar.. traffa Christine Dann fran det grona partiet har i Nya Zealand. Hon har bland annat skrivit boken "up from under" om kvinnororelsens kamp i NZ mellan 1970 och 85. Antligen nagon som ger lite perspektiv pa politiken, gentemot abortmotstandarna jag bodde med. En sak som ar slaende har ar att de fem maktigaste posterna i landet innehas av kvinnor(eller har inhavits av kvinnor senaste tiden). Bade statsministern, militarens ledare, polisens ledare och hogsta domstolens chef ar kvinnor.. Men hur hanger det ihop? Christine hade de klassiska svaret: "Dar kvinnor kommer in gar makten ut... Politiken har gatt fran att vara viktig maktfaktor till att mer syssla med administration at de stora foretagen..."

Bara for att du ar kvinna ar du inte feminist... enligt henne var de grona de anda som drev feministiska fragor nu.. Helen Clark, statsministern driver inga sanna specifika fragor.. De grona ar har mest at vanster.. eftersom det inte finns nagot vansterparti..

Jag maste skriva ihop nat langre fram, fanns fler intressanta aspekter pa detta.. ska forsoka fett att fa en oberoende kalla till sa att det blir lite tydligare..

Igar var det ocksa filmvisning som de grona anordnade - en film om att utlandska investerare koper upp NZ-marken och saljer den dyrare till andra investerare.. NZare forlorar sitt eget land.. gripande film och annu mer gripande va att ledaren for de grona i filmen dog for tva ar sedan tragiskt av en vanlig kampolobakterbakterie typ.. kom till hjartat. En Kultpolitiker i de grona leden, kandes som att de inte hade hemtat sig an,alla saknade honom som fan.. lite slaget lag kanslan. Men anda pepp, och efterat sa blev de klassisk fiolkonsert da de som skulle skjutsa hem mig skulle dit.. det ena leder till det andra..

MEN, jag har kommit fram till att jag inte ska blogga mer pa nagra veckor, aterkommer innan hemresan fran norra on och Auckland.. inte bra for avslappnadet.. ar det nan gang man inte ska blogga sa ar det nar man ar pa andra sidan jorden.. det kanns inte tillrackligt mkt sa an, jag maste fa pa andra sidan jorden kanslan! sa en paus fran uppdaterandet i dagen! sa att det finns nat att beratta nar en kommer hem om inte annat, realtidssamtal for sjutton! :)

Okej, det va det, tankte borja pausen med pingviner, livslevande vilda pa stranden har intill hostelet!

1 comment:

Anonymous said...

goodprac demeire slides violence shuttle inaction yrhealth hire graduate izfr democracy
lolikneri havaqatsu