Sunday, June 29, 2008

Grattis till porrfritt - pite!

En peff-medlem (pedagogernas feministiska förening på Umeå universitet) gick i strejk mot att sälja porr på macken. Det lyckades!! Inspirerande!! Grattis!! Läs Svd.

4 comments:

Anonymous said...

Ja, bort med snusket, dekadensen och omoralen. Att syndiga produkter som visar otukt av värsta slag säljs öppet på bensinstationer är inget annat än ett tecken på samhällets förfall. All heder åt den här förträfflige unge mannen som är ett föredöme för hela den yngre generationen. Jag tycker det var bättre på 1950-talet när kvinnor på bilder på sin höjd visade underbenen. Gamla hederliga värden som kyskhet och en sund sexualmoral verkar äntligen vara på väg tillbaka. Allt för länge har man inte ens kunnat titta på statstelevisionen utan att skamfullt lättklädda, ja, jag skulle vilja kalla dom rent av nakna, kvinnor visat upp sig i s.k. lekprogram men även i anständiga program. Jag hälsar därför med glädje att någon nu ryter till på skarpen mot snusket!

Anonymous said...

Men hallå Karl-Erik! Facket driver linjen att arbetsmiljön skall anpassas efter de individer som jobbar i den (det råkar f.ö. vara helt i linje med arbetsmiljölagen). I det aktuella fallet uppfattades hantering av porr som olustigt av de berörda.

Facket har inte gjort något allmänt principiellt ställningstagande om att produktion och distribution av porr alltid är fel. Inte heller har facket brännmärkt porrkonsumenter eller s.k. “sexarbetare”. Facket löste ett arbetsmiljöärende på en enskild arbetsplats.

Läs den fackliga partens inlaga här:
http://www.sac.se/ls/umeaa

Inte heller är det frågan om censur enligt gällande rättslig innebörd. Företagare har rätt att vägra ställa sitt kapital till förfogande för dem som vill producera och distribuera porr. Arbetstagare har rätt att vägra ställa sin arbetskraft till förfogande.

Anonymous said...

Karl-Erik: Tycker verkligen synd om dig och din svartvita 50-talsvärld...

Anonymous said...

Jag tycker media idag innehåller material som tyder på moralens fördärv. Det vore bättre om media var uppbygglig och stärkte karaktären i den nya generationen.

Plikt, etik och moral är mina ledord. Ett hederligt arbete är stärkande för både kropp och själ, det har jag alltid sagt. Det gäller inte minst för dom lägre klasserna.

Snusket har länge fått grassera. När jag åker till bensinstationen för att tanka min Bentley och köpa tobacco så kan jag inte undgå att se dessa snusktidningar... Aftontidningen och Expressen och allt vad dom heter.

När min fru Sigrid levde och fick följa med till bensinstationen så var hon nära att svimma när hon fick se utbudet av tidningar. Nu är hon i Herrens land och där finns inga perversa och snuskiga tidningar!

Jag vill avsluta texten med att be för er.

"Herre, jag ber för dom som kämpar mot synden. Jag ber för dom som så tålmodigt kämpar för att bevara den mänskliga kroppens kyskhet, ty hon är gudomlig! Skändliga tidskrifter gjorda av människohand vill kränka människan. Dom vill kränka Kvinnan, denna spröda och ömtåliga varelse, som vi Män är satta att förvalta och beskydda.

Jag ber för denne man, den underbare mannen i Piteå, som med mod och kraft visat att han uppfyller Herrens önskan. Trots omvärldens fördömanden så har han gjort det som är rätt och riktigt, och Gud och Jesus står på hans sida.

Herre. Jag ber för denne man. Jag ber att han lyckas i sin gärning att få bort dom ogudaktiga tidningarna. Jag ber att han lyckas få bort dom tidningar som kränker människor och Kvinnor."

Amen.