Monday, July 7, 2008

Ett första dygn i almedalen - mingel, mingel och mingel.

HEj, så va det dags, Almedalen är här och minglet med detta.

Jag va på ett mkt intressant seminarium om människohandel i sexuellt syfte som Kd:S kvinnoförbund annordnade! Hela kvinnoförbundets styrelse var där plus lite annat folk, bla annat Lisen Lindström på Prostitutionsenheten i sthlm och andra toppar inom olika organisationer för att motverka sexköpshandel och barnsexhandel.

Min största slutsats från detta seminarium som avslutades med en timmes mkt trevligt mingel var att Kd:S kvinnoförbund är på G! Désirée Pethreus Engström ordf. i kvinnoförbundet vill, hör och höpna, kvotera förädlraförsäkringen och frågor som rör sexköpslagen skulle kunna vara samma program som i Fi. Många saker skiljer såklart Fi och KD-kvinnorna åt men det är grymt kul att se att de har förstärkt sin delvis feministiska profil och många kom efteråt fram och betonade hur bra de tyckte att en Fi-representant dök upp och skapade kontakter. Vi har många frågor där vi kan knuffa på.

Jag kanske är naiv, blind och blåögd, men det kändes väldigt positivt! Tänk KD-kvinnorna och Fi anordnar seminarier? Vad skulle Göran hägglund säga, vad skulle media säga, men framförallt vad skulle förändras? Breda allianser har sällan gett dåliga resultat?

Vidare... Jag och Veronica Svärd träffade på Vice ordf i Piratpartiet och vi har såklart mkt gemensamt. Inga pengar, inga pengar och engagerade medlemmar. INtressant hur väl deras internetkommunicerande arbete fungerar internt. Men som de själva sa, "vi var från början datanördarnas parti".

I minglet efter Maud olofsson tal så Träffa vi på¨MUF-ordf som bekände MUF-brister i jämställdhetsfrågorna, men han verkade väldigt medveten om problematikens omfång gällande snefördelningen mellan killar och tjejer. Av 25 distriktordförandena så är bara 4 tjejer. Eller så var det för ett år sedan, nu är 7 st tjejer. en ökning, men långt kvar alltså. Rätt håll, sen är inte nummer allt vilket han var noga med att lägga till.

Veckan har bara börjat men än en gång så inser jag(vilket jag ofta glömmer) vilken tygnd det har att komma in med Fi, alla vet vad vi vill, trovärdigheten är total och ett litet dåligt samvete kan skönjas i ögonvrån på andra partimedlemmar. Fi Fyller en gigantisk funktion! :)

1 comment:

Liv said...

Kul att höra!
Önskar jag vore med er!