Sunday, September 7, 2008

Vegetarian... FN förespråkar sånt!

Visste du att allt vatten du duschar på ett år är samma mängd vatten som det krävs för ett kilo kött. Det säger något om köttkonsumtionens problem. Arealer som skulle kunna användas för mat till människor går till boskapsmat.

Argumenten går att bilda en lång lista av. Vem som kommer med argmenten har också betydelse i retorikidén. FN måste ses ha högt Etos generellt. Nu vill FN se att människor att vi borde minska på köttätandet för miljöns skull. Härligt!

Men det räcker inte med uppmaningar! När kommer köttskatten och andra typer av subventioner av vegetarisk mat? Fi och Mp har detta i sina program - när ska sossar och allians vakna på allvar?

4 comments:

Unknown said...

http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/09/och-nu-eus-telekompaket.html

Nu har jag tipsat TT. FRA. Barnporr. Extremliberalism. Närmare detaljer på Lûzgannon.

Anonymous said...

Heeej! Vill mest säga att jag saknar dig här... Är i stort behov av samme-prommar nu när uppsatsämne ska spikas in. Men hållhaken jag har på dig i mitt förråd gör att allt känns bättre ;) Jag förstår för övrigt inte kraxpelax kommentar. Förklara någon?

Kram/ Maria

Anonymous said...

blodpuddingen då? ska den beskattas med? är du verkligen redo för det samuel? ;)kram från lina

Anonymous said...

"Köttätandet ökar kraftigt i världen och det kan gynna fattiga bönder som med köttets hjälp kan lyfta sig ur fattigdom. Det menar Ulf Magnusson som är veterinär och professor på fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap på Lantbruksuniversitet, SLU.
Han har under många år arbetat med den växande animalieproduktionen i flera utvecklingsländer."

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/amnessida.asp?programID=406&Nyheter=1&grupp=4313&artikel=2301781