Saturday, April 26, 2008

Medlemsavgiften behöver sänkas!

För ett år sedan togs beslutet av kongressen om att medlemsavgiften till Feministiskt initiativ skulle höjas från 200kr till 300kr. Fi är i ständig ekonomisk törst eftersom medlemsavgifterna är den enda kontinuerliga inkomsten och styrelsen ansåg att avgiften därför skulle höjas vilket kongressen röstade igenom. Följden som vi ännu inte sett slutet på är att medlemsantalet har sjunkit mycket. Alla politiska organisationer pratar om medlemsras men i detta fall är den 50% höjningen en viktig faktor. Fi vänder sig till låglönearbetande kvinnor i sin retorik men tyvärr speglar inte medlemsavgiften detta. Eftersom allt i Fi är självbekostat så riskerar det att tilltala andra grupper mer.

Medlemmar är viktigare än pengar.

Ju fler medlemmar desto större beröringsyta i samhället, desto större legitimitet och fler medlemmar ger också fler som betalar. I slutänden blir sannolikt kassan större ändå.

Det behövs med andra ord en kraftig sänkning av medlemsavgiften! Ekonomi ska inte vara ett hinder att gå med i Feministiskt initiativ. 100 kr är rimligt!

Ett nytt beslut kan tyvärr inte tas förrän på nästa ordinarie kongress men styrelsen kan göra tillfälliga driver för att få fler medlemmar. Diskussionen om vad Fi signalerar behöver ständigt vara levande och nu till helgen finns möjlighet att ta diskussionen också! Det kommer att bli aktuellt att diskutera hur vi blir fler in mot valåren!

2 comments:

tiarafeministen said...

Nu kan du dessutom rösta på vilket medlemsavgift du tycker vi ska ha på min blogg =)

Mikael said...

Jag står bakom uppropet till 100 procent!