Saturday, April 12, 2008

Om att jobba hemma eller på jobbet.

Jag är kluven till hur jag ska lägga upp mitt liv. Det finns så sjukt mkt coolt att göra. Risken med att jobba är att jobbet tar all tid, risken verkar vara rätt stor.
För det första är det viktigt att ha ett socialt nätverk vid sidan av jobbet och ha lite andra intressen att lägga tid på. Här är det lugnt, inga problem.

Läraryrkets premisser är annorlunda än andras. Vi har 45 timmarsveckor. 35 av dessa skall ske på arbetsplatsen. De tio andra får man själv disponera över. De flesta lärarna på skolan tar hem och rättar tex. Även den mesta planeringen sker hemma. Man tar alltså med sig jobb hem helt legalt. Jag vet en del som tycker det är bajs. De stannar kvar på skolan tills de är klara om så klockan är sex, sju varje dag.

Jag står och tänker på hur jag ska göra. Just nu känns det som jag gör lite både och. är för länge på skolan och tar hem. hm.

Att ta med jobbet hem innebär att du inte kan släppa det. My god. Det är inge bra. samtidigt finns inget som kan störa och man får jobba i lugn och ro, ofta mer effektivt. Du får också gå hem tidigt. får eftermiddan lite mer hel.

Att jobba på skolan innebär mindre möjligheter att träffa polare hemma eftersom man kommer hem senare men kvällen blir lite mer avslappnad när skolan lämnas bakom. Och framförallt blir helgerna bättre.

Om det här var tråkig läsning för att du visste om hur det låg till eller inte funderar kring lärares arbetssituation kan jag berätta att det var personalfest igår. Intressant, mkt! Andra sidor av kollegor som kommer fram, en bra grej. Grymt impad av schlagermunderingarna! Sittningsklassikern "o hemska klass"(molodi; o helga natt) gick hem även här. Jag är glad! Jag skrev den för fyra år sedan då jag va ansvarig för insparken. En sång som alla lärare kan känna igen sig i med glimten i ögat. Och en psalmmelodi går det inte att sjunga lite i, fullt ös! tak lyfter!

2 comments:

Anonymous said...

Du, får man läsa "o hemska klass" texten?
jag med är lärare nu!
;)

linne said...

Jag vill också läsa texten!!