Monday, April 13, 2009

Mobbingen av Sahlin fortsätter.

Hej,

jag är inget fan av Mona Sahlin men det är ju himla tydligt att det sker en MosaMonakampanj.

Idag publicerar svd en mycket märklig artikel där det framgår att Mona Sahlin har fått betydligt mycket sämre publicitet än Vad Fredrik Reinfeilt fick för fyra år sedan i samma oppositionsposition.

Det ligger nära till hands att fundera över genus här. Undersökningen visar t ex att Reinfelt oftare citeras i artiklar som handlar om honom medan artiklar om Mona inte inbegriper en kommentar från Mona Sahlin själv. Hm. Det känns igen.

Det ligger nära till hands att prata om mobbingen från de egna leden i sossarna. Det ligger också nära till hands att prata om media och vem som äger media. Även om det sosialdemokratiska partiet är i kris på flera sätt så kan inte hela förklaringen hämtas där. Sossarna har varit i kris i 15 år.

16 comments:

Anonymous said...

Media kan påverka bilden för den vanliga svensken av tex Mona Sahlin mycket. Ett ex. är den "oskyldigt dömda" Annika Östberg.

Anonymous said...

Vaddå negativ bild?

Vi är ju ofelbara. Precis som påven.

Sosse

Kontemplerande kille said...

Men din pajas, läs hela SvD-artikeln. En mediaforskare konstaterar att det är självförvållat av socialdemokraterna genom konstanta misstag och felsteg. Så kan socialdemokraterna tid i opposition sammanfattas under Monas ledning.

vmm said...

Om det handlar om en könsfråga och Sahlin inte lyckas så bra i media för att hon är kvinna så kan man konstatera att det var ett misstag att välja en kvinna till partiledare. Nästa gång får dom väl se till att välja en man.

Samuel said...

Platinaapa: Ja, jag var kanske inte tydlig med det. Det är ju det som är intressant att han säger att det är sossarnas fel allting.. Att man skyller allt på sossarna och att media inte tar något ansvar för det i artikeln. Det är ju intressant, media är så blinda för sig själva att det är riktigt läskigt.

Sen har såklart sossarna tabbat sig.

Sverige är inte jämställt, i Sverige bemöts vi olika pga kön. Bra, du håller med om den analysen vmm.

Gunnar Arnkvist said...

Det finns ingen Mosa Mona kampanj. Det är ett påhitt från sossarna för att förklara varför man förlorar sympatisörer. Sanningen är att sossarna saknar egen politik, man går bara ut för att baktala borgarnas politik. Sedan vill sossarna höja skatterna medan folk har insett hur mycket mindre i skatt man betalar under borgarna - alla som jobbar har fått det bättre, nästan 80 % av alla yrkesarbetande. På detta har vi sossarnas, och LOs för den del, alla skandaler med roffarmentalitet bland topparna för att sko sig själva. I det aktuella fallet med Annika Östberg så har Reinfeldt vägrat ta åt sig hela äran utan sa att det var en lång tids arbete av väldigt många människor. Hans ödmjukhet appelerar till folket som en sann statsman.

Sossarna har förlorat mycket med Mona Sahlin. Men sossarna går omkring med skygglappar och vägrar se realiteten. De har inte gjort en enda omvärldsanalys.

spinoza said...

The picture of Sahlin and PM
tells it all.
Its definition of mobbing,
smiling PM looking at the looser.Some years ago,the same
situation occured in Norway.
Mr Jagland become PM.
He was not in the stall of Norways
real ruler.It tok rullers pudel
"journalists" around half year
to finish Jagland as PM.
One newspaper wrote:the fact that
this man became PM, proves that
MR Nobody can be PM in this country.It was not their opinion.
They were paid to mean it.

Kontemplerande kille said...

"Platinaapa: Ja, jag var kanske inte tydlig med det. Det är ju det som är intressant att han säger att det är sossarnas fel allting.. Att man skyller allt på sossarna och att media inte tar något ansvar för det i artikeln. Det är ju intressant, media är så blinda för sig själva att det är riktigt läskigt."

Kort sagt så tycker du att media gör fel när de granskar politiker, tycker du att de borde förvränga bilden av Mona, vara hennes privata lilla propagandamaskin? Du är en pajas som bygger dina argument på pseudovetenskapligt skitsnack.

Samuel said...

Gunnar: Jag håller med om att sossarna har grym ångest för politiken, eller det verkar så i alla fall.

Platinaapa: Lugn, personangrepp sänker bara dig själv, vill du att alla ska tycka likadant som du? annars är det fritt fram att såga? Kom in i matchen.
Självklart ska media granska, det är superviktigt för en demokrati. Men håll två bollar i luften. Medias makt är farlig på ett annat vis, vem granskar media? Det måste vi alltid ha med när media kör på. Samma sak gällande vem som tycker som det som framställs i media.

Anonymous said...

Mona har klantat sig sen den dagen i höstas då hon kom på det "listiga" tricket att dumpa Vänsterpartiet i valsamarbetet.
Som man sår får man skörda oavsett kön.

Sen kan jag inte hålla mig från att ge en känga till F! heller.

SD är de enda riktiga feministerna idag. De vill stoppa burkor, gruppvåldtäkter etc.

Eftersom det är politiskt inkorrekt håller hycklarna tyst, inklusive F!.

Mange said...

"Det ligger också nära till hands att prata om media och vem som äger media."

Ha! Så lät det inte när vi blev granskade! Hörde väldigt lite från feminister och socialister om att media minsann diskriminerade våra kvinnor i regeringen.

Har sagt det förut och säger det igen: Om man tror att det är medias rapportering som är den felande länken har man nog lite väl höga tankar om sitt parti.

Hade sossarna lyckats leverera ett trovärdigt politiskt alternativ med en trovärdig politik snarare än detta ständiga gnäll och gnat hade det hela sett helt annorlunda ut.

Tror du tillskriver ledarsidorna lite väl mycket cred för opinionsbildning, framförallt mot bakgrund av hur vänstervriden journalistkåren är.

vmm said...

Samuel skrev: "Sverige är inte jämställt, i Sverige bemöts vi olika pga kön. Bra, du håller med om den analysen vmm."

Jajjemän. Jag håller med om det. Men som jag "tjatat" om länge så beror det olika bemötandet på att vi har olika sätt att tänka på män och kvinnor. Kvinnor tänker vi som personer som det är synd om och som kanske råkar illa ut i media. Sedan förstärker den analysen skillnaden i vårt sätt att tänka på kvinnor och män. Och sedan "inser" vi att kvinnor nog inte borde vara partiledare eller styrelseledamöter för vi vill inte ha en looser som har det svårt att klara sig i media på sådana positioner...

Genom att säga att kvinnor råkar extra illa ut och har det extra svårt så har vi återksapat det ojämställda tänket och sett till att kvinnor kommer att ha det svårt att nå höga positioner i samhället.

Ture said...

Det är märkligt att genus skall blandas in precis över allt.

Mona Sahlin har gjort flera allvarliga misstag, sett från ett socialdemokratiskt perspektiv.

Först den taffliga hanteringen kring bildandet av den rödgröna alliansen. Först skulle inte (v) få vara med och sen fick man efter vapenskarmmel från vänsterflygen vara med. Detta visar på en bristande fingertoppskänsla, en egen som är absolut nödvändig för en partiledare.

Till detta kommer flera svaga framträden i debatter, t.ex. emot Statsministern, där Sahlin varit oengagerad och nästan stakat sig när ekonomiska frågor kommit på tal. Detta fungerar inte om man gör anspråk på att vara statsminsiterkandidat.

Nu senast är det den märkliga inblandingen i det Lundby-Wedinska spektaklet där Sahlin tror sig kunna bestämma över hur en fackförening ska ha det med styrelserepresentation i diverse styrelser. Detta senare blev för mycket även för garvade fackföreningsföreträdare.

Så sluta nu i detta fall med de patetiska genus-konspirationsteorierna. Det det är frågan om här är ett fall där en ledare och statsministerkandidat helt enkelt inte håller måttet. Reaktionen hade blivit precis den samma om en manlig ledare uppvisat samma flagranta tillkortakommanden.

Samuel said...

anonym: Sd är inte feminister. Punkt. Fi ser att det finns en könsmaktsordning i alla kulturer.

Mange:
Sant, kanske ger jag media för mkt cred för makt. Men man måste ha med sig den tanken också. Jag håller med om att sossarna har klantat sig hundra gånger om, mest pr-mässigt och strukturmässigt i partiet.
Gudrun Schyman var väldigt tydlig med att påtala att kvinnor drabbades hårdare i drevet mot moderaterna än männen.

vmm: Det är viktigt att ha två bollar i luften. En av dem håller du i luften. Jag bidrar med den andra.

Ture: Misstagen är illa, jag håller med. Frågan är hur de tolkas. Göran Persons alla misstag sågs på ett annat sätt. Vi tolkar saker på olika sätt beroende på om det är kvinnor och män. Jag säger verkligen inte att detta är en av de ledande anledningarna. klart sossarna suger men visst är det en faktor att fundera över.

vmm said...

Samuel skrev: "Det är viktigt att ha två bollar i luften. En av dem håller du i luften. Jag bidrar med den andra."

Hm... jag förstår faktiskt inte vad du menar.

Anonymous said...

"anonym: Sd är inte feminister. Punkt. Fi ser att det finns en könsmaktsordning i alla kulturer." sa Samuel.

Vadå punkt? Det här är politik, inte fakta. Fast det skadar ju inte att ha lite fakta till hands i politiken. Är det inte så att SD har fler kvinnliga anhängare än F! pga av deras kvinnovänliga politik?