Wednesday, August 6, 2008

Det ska synas, först då känns det bra.

ALlt snack från höger och vänster, men syns det? Åren går och det snackas om miljöpolitik, men vad händer, jag vill se det!!.. som en kompis sa.

Lika många bilar som håller på att köra över mig när jag cyklar inne i stan som inte borde ha några bilar i innerstan. Lika dyrt att ta tåget och lika billigt att ta flyget forfarande trots att det borde vara tvärtom. Ser inga solpaneler på taken eller enkla vindsnurror på höghusen. Det är mkt snack och lite verkstad trots allt.

Politikerna är rädda men jag tror synliga förändringar är precis vad en miljöstressad befolkning vill se.

Jag hörde för några dagar sedan av en som pluggar arkitektur att det börjar komma en ny lösning på tak, nämligen att man planerar gräs på alla tal. Dels fångar det upp vatten bättre vilket minskar risken för översvämning och sen är vattnet smutsigt och rinner ut i sjöar och vattendrag om det inte kan fångar upp av gräs innnan. Sen är det så att det också sparar energi, både sommar och vinter eftersom gräset isolerar betydligt bättre än ett svart platt tak.

Så plantera gräs på alla tak i stan och det kommer också bli lättare att andas, så många fördelar - vad väntar de på!?

Idag kan man iaf läsa att de flesta partierna äntligen fått rumpan ur vagnen när det gäller snabbtåg som är klart om 100år.

2 comments:

Anonymous said...

Härligt Sammy!
Ja man vill se förändringarna i dagliga livet. Börjar kännas som en tendens i hela samhället, att allt är sig likt oavsett om det är sossarna eller borgarna vid makten. Allt går sin gilla gång... usch

ps. Hon läser landskapsarkitektur... inte arkitektur ;-)

Anonymous said...

Ibland får jag också känslan av att det viktigaste är att synas. Visa att man gör något. Miljöförbättrande åtgärder i en fabrik som kanske kostar 100-tals miljoner att göra syns inte men minskar skadliga utsläpp massor medan plantera gräs på taket snudd på är symboliskt. Men det syns.