Monday, July 6, 2009

Året då Gudrun Schyman gjorde comeback i almedalen!

Gudrun Schyman, talesperson i FI hyllas och får priser. Årets bästa tal säger Köller på DN. Hon brer på;

Årets i särklass bästa politiska tal hölls inte på Almedalsscenen utan på Donners torg. Där, i gassande solsken, höll partiledaren för Feministiskt initiativ ett ångande anförande.

Tonfall, tempo, tilltal – formidabelt alltihopa. Och roligt. Som när hon sa att det inte är männen hon är emot, att hon tvärtom gillar män och avslutade: ”Själv är jag inne på min fjärde.”

Säga vad man vill om politiken, men visst har den politiska scenen blivit lite gråare sedan Schyman lämnade riksdagen.


Jag är just att ringa och boka in Donners plats till nästa års Almedalen. Många tal ska det bli, även då. Gudrun Schyman håller nämligen sånna här bra tal varje dag i valrörelsen men då lyssnar inga journalister. I Almedalen märks det.

Gudrun Schyman blev också utsedd till veckans mediamakthavare av Tidningsutgivarna.

motiveringen löd;
"Schyman har gjort storstilad comeback i Almedalen - hon kom, sågs och segrade. Med lika delar hjärta och hjärna har hon nått ut genom bruset och vunnit Almedalens kärlek."

Grattis!

I övrigt om almedalen har jag blandade känslor. Det är ett jippo med journalister, pr-folk och politiker som kliar varandras ryggar. Samtidigt är det ett otroligt inspirerande ställe att vara på för att lära mer och träffa och nätverka med folk som vill samma saker som en själv. Jag är helt slut, intrycken och de långa dagarna har gjort sitt till. Nu blir det några veckors icke-FI innan det drar igång till hösten igen.

PRIDE-paraden såklart och sen är det dags att planera höstens aktiviteter på allvar. Nu laddar vi för ett otroligt spännande valår 2010. Det känns som att utgången i valet kan bli mer spännande än någonsin. Flera nya partier knackar på dörren och allianserna kan inte känna sig säkra på något.

No comments: