Tuesday, June 30, 2009

Gudrun Schyman - glödhet på Donners plats i Visby.

Idag höll Gudrun Schyman ett av sina tre tal under veckan på Donners plats. Det var mycket folk och både svt och Sveriges radio var där.

Vind i seglen. Med 2,2 procent i EU-valet så kan ingen längre snacka bort FI. Förra året fick vi höra att frågor som "Finns ni fortfarande?" - "ska ni ställa upp i valet?". Nu är det ingen som frågar det längre.

Det som gjorde dagens tal till ett så starkt tal var att Gudrun Schyman som alltid använder så många exempel och pratar i så mycket olika metaforer. Det drar med publiken och det gör att man vill stanna och lyssna. Tjocka led med folk trots stekhett torg.

"Hur skulle det se ut om kvinnor hade gett upp, det tog 15 år för kvinnor att driva rösträttskampanjen, vi har bara hållt på en ögonblinkning jämfört med den kampen!"

Ikväll var vi och lyssnade på när Gudrun blev intervjuad av Sveriges radio i eftersnacket till Maud Olofssons tal (som för övrigt innehöll mkt jämställdhet). Gudrun blev pressad av reporten om varför bara hon syns i FI och att det kan bli så att hon blir så stor att det kväver andra helt. Svaret var att det är god återväxt i partiet och att vi kommer ha en betydligt bredare uppställning till riksdagsvalet nästa år. I EU-valet handlar det om personval precis lika mkt i FI som i folkpartiet med Marit Paulsen. Det kommer bli superspännande inför nästa år!!!

Nu blir det Donners ikväll...

2 comments:

Anonymous said...

Med 2,2 procent i EU-valet
så får Gudrun väldigt mycket uppmärksamhet.

Är det rättvist?

Hon brukar ju annars klaga på
att FI får för lite av detta.

Då tycker HON det är orättvist.

Samuel said...

Det är rättvist, med tanke på hur mkt uppmärkssamhet de stora partierna får här så är det fortfarande väldigt lite.