Saturday, October 13, 2007

En rejal propaganda till mannen..

Fan, tungt! Har just besokt krigsmuseet i Auckland, intressant och skrammande pa manga satt.

  1. Nya Zeeland var det land i det britiska imperiet som skickade flest mannar per invanare trots att de krigen de utkampade, framst forsta varldskriget, lag 2o 000 km bort(sa langt bort du kan komma). Var femte man i Nya Zealand deltog i forsta varldskriget. Ni vet, skyttegravskriget som stod stilla och soner, alskare och pappor dog som flugor av sjukdomar och kulregn. Det faller pa plats for mig... Det ar ingen slump att Rugby ar religion i Nya Zealand, det ar ingen slump att Nya Zealand skickade 100 000 soner, alskare och pappor till andra sidan jorden sa hela nya Zealands befolkning da var en miljon drygt.. Det var och ar fortfarande en enorm propagandamaskin som gor att soner, alskare och pappor kan dra ivag och do for en drottning/presse pa andra sidan jorden.. Det ar sa himla sjukt, men det hander i Irak idag.. same shit!! Manlighetsodlandet har syften som spelar makthavare i handerna!!! och man gar pa det.
  2. Under mer an 20 ar var det krig i Nya Zealand, fran mitten av 1800-talet och framat.. Ett avtal hade slutits mellan Maorier(urinvanare) och Britter 1940. Men ju fler britter som kom till on i stilla havet, desto mer mark behovdes, pa den marken stod det Maorier och vad gor man nar man inte far sin vilja igenom, jo man dodar!! logik. Denna gangen blev det ju at andra hallet.. Soner, alskare och pappor akte fran england for att slass for imperiet.. 20 000 km.. Manspropagandamaskinen igen..
  3. Nya Zealand hade soner, alskare och pappor med i vietnams djungler.. men Irak vagrade de ga in i..
Jag vet inte om det finns nagon teori kring detta men mannen i subjektsform stalls pa sin spets i krig. Propagandan ar ju att mannen i krig ar hjaltar, aktorer och raddare.. Samtidigt kravs det en rejall objektifiering av motstandare saval som av sin egen kropp for att kunna doda och sla. Att se pa sin kropp som en maskin som ska plagas ar ju ett allmant manlighetens grepp.. I denna skenheliga propaganda sa omarbetas ju man till objekt fastan de framstalls som subjekt..
Ar jag ute och cyklar? Funderat pa detta kopplat till mitt exarbete.. hur kan tva killar som sager sig vara jattebra kompisar sla pa varandra stenhart? Vad har man for syn pa sin kropp och hur maste man hantera slag coh sparkar for att forfarande se det som en kompishandling..? bara undrar..

No comments: