Friday, December 7, 2007

Feministiskt nyårslöftesdags!!!?

Okej, lite glammit kanske men effektiviteten ska inte underskattas, ett nytt år och superbra läge att dra till med nått löfte som en hade funderat på men inte fått tummen ur...

Förra året blev det mitt sista julbord med kött. Det funka över förväntan att va vegetarian! så till detta året har jag fått mersmak. Vad kan tänkas vara ett bra feministiskt nyårslöfte..?

Kvotera nånting är alltid kul..

skriva nånting, skapa nånting, sprida Fi..!

Insändare/artiklar
Tänk om 15 Fior skrev 20 insändare på ett år. Låter det mycket med 20 insändare, vänd på det.. tänk om 30 Fior skrev 10 insändare.. det ger 300 insändare på ett år, alltså i stort sett en per dag. Tänk varje dag kommer någonstans i Sverige ett Fi-ljus in över köksbordet. Lägg därtill att vi kan ta en insändare och skicka till flera tidningar över landet vilket i sin tur innebär det dubbla utan problem.

FPW
Är skrivande inte favvogrejen så finns det alltid den superba FPW(Feministisk powerwalking a la Linnea Sjögren). läs om FPW här.
En timmes prommenad varannan vecka ger under vårterminens sex månader 12 timmars kondition, trevlig pratstund och fi-aktivism. Tre foldrar i minuten i snitt ger 180 foldrar på en timme(lågt räknat). Vi hamnar alltså på över två tusen addresserade foldrar!!

Jag vill utmana eller uppmuntra, göra det som passar bäst.. Har inte tänkt klart än och börjar så här(hoppas på fler förslag). Kan höja sen - Tänkte mig under 2008 ett personligt mål:

20 insändare/artiklar/internetpublikationer
samt 6 FPW.

Jag tror ibland på kvantite före kvalite när det gäller att nå ut - appropå att köra med ett siffermål. Det är kul att sikta högt också. Som en kompis brukar säga; "Bättre ta ut segern i förskott, då har man i alla fall vunnit en gång." Diggar verkligen det citatet!

Haka på!!

3 comments:

tiarafeministen said...

hmm, nyåsrlöften... vad ska man lova då?

Funderar på om jag bara ska lova att sova minst 8h/natt minst 6dagar i veckan.

Samuel said...

Hej! Det tycker jag låter som ett spännande löfte! eller sju och en halv timmar natten i alla fall? :)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.