Thursday, December 20, 2007

Oppositionen växer och gapet växer och Fi...

Nya rekordnoteringar, över 20 procentenheters ledning för vänsterblocket.

Mätningar visade någon vecka före valet 2006 att typ 11 % funderade att rösta på Fi. Det blev inte 11 %, inte ens en procent. En överväldigande majoritet av de jag och många andra fior pratat med efter valet har sagt typ så här:

Jag ville av allt i världen inte att Moderaterna skulle vinna så jag var tvungen att taktikrösta, hade det inte varit så jämt så hade jag nog röstat på Fi.

När gapet ökar, minskar samtidigt behovet av taktikröstning. Nu är det nästan tre år kvar, Fi har inte ens beslutat om framtiden ännu, men även om gapet halveras och halveras igen så ser vi fortfarande inte en panikartad taktikröstning som 2006. Det är skitbra!

Möjligheterna för Fi växer i takt med gapet!!

5 comments:

Anonymous said...

Du verkar ha missat en av de intressantaste delarna av opinionsundersökningen:

Moderaterna 20,8 (21,9), folkpartiet 5,2 (7,6), centerpartiet 4,7 (5,4), kristdemokraterna 4,0 (3,6), socialdemokraterna 47,1 (46,3, vänsterpartiet 5,2 (5,2), miljpartiet 6,3 (5,5), sverigedemokraterna 3,3 (2,8), övriga partier 3,3 (1,6) .

Det vill säga övriga partier, ej inkluderande sd, dubblades till 3,3%. Fi och Piratpartiet ser jag som de två möjliga kandidaterna för den uppgången, Junilistan, Pensionärspartiet och Sjukvårdspartiet har inte synts så mycket efter valet.

Jag tror att de brukar särredovisa om ett parti kommer över någon gräns två undersökningar i rad, så man får väl ge sig till tåls.

Anonymous said...

Tack Mårten! Ser framemot nästa mätning helt enkelt :)

tiarafeministen said...

Hoppas, hoppas, hoppas!

Ett sätt att röra oss i rätt riktning kanske kan vara ett feministiskt nyårslöfte? Jag listar några förslag på min blogg =)

Anonymous said...

Hoppet lever :) Bra att det är fler som inte ger upp!

Anonymous said...

Fi...

Slutade vara parti för att få några extra 100.000 kr.

Sen blir man parti igen, kanske...

Fula trix.