Friday, October 31, 2008

Kongressen närmar sig.. och med den motioner och förslag.

Japp, den 6-8 februari är det dags, kongress med feministiskt initiativ!
Det har varit två år i media-skuggan, det har varit två år av medlemstapp(som vilket annat parti som helst visserligen). Det har varit ett år av folkbildning och sen ett beslut att gå till val igen.

Sitter och funderar kring utvecklingsfaser i organisationen. Jag tror vi ska lära av finanskrisen, det går inte att backa sig ur en kris, det gäller att gå in med modiga förändringar och våga testa nytt. Sitter och filar på motioner om bland annat det som var uppe här och på andra bloggar tidigare i år - ett upprop för att sänka medlemsavgiften drastiskt.

En annan grej;
Vi ses som ett parti, vi agerar som ett parti, varför inte också säga att vi är det på riktigt?

Tre månader kvar.
Måste säga att jag inte känt mig så här positiv på mycket länge!

3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
tiarafeministen said...

Jisses har du fått samma otäcka kommentar om sossarna som jag fick. Jag tog bort den, inget man ska behöva se eller läsa. Suck!

Jag antar att det rent retoriskt skulle vara bra att kalla oss parti. Jag håller mig till organisation eftersom vi är mer än ett parti. Om vi börjar kalla oss parti så låser vi oss i den positionen, jag vet inte om jag är så sugen på det. Känns som att det finns tillräckligt många boxar att bli instängd i som det är...

Samuel said...

HEj Linnea!

Jag tror även att det handlar om tydlighet innåt och till nya, så att de vet vad de går in i. FOlkbilda kan man göra ändå, plus att det finns många andra feministiska nätverk och grupper som dessutom får betalt för att folkbilda, varför göra en "dyr" kopia? Tror de flesta som går med i Fi vill se parlamentariska initiativ.