DN skriver i dag stort om att mäns andel av vabdagarna (vård av sjukt barn) går neråt. Pappor stannar alltså hemma mindre idag än för ett år sedan när ungarna är sjuka. En svag men dock en tillbakagång. Vem va det som sa att det skulle lösa sig det här med jämställdhet? Med tiden? Med nästa generation? Idag är mamma hemma dubbelt så mycket som pappa i hetropar när ungen är sjuk. Vad innebär detta för dubbelarbete? vad innebär det för chanser till ett bra arbetsliv, självklart påverkar det negativt!
Pappaledigheten har också slutat att öka. Kvinnor är hemma fyra gånger mer än män med det gemensamma barnet. Det visar sig, nu senast igår att anledningen till utbrändhet bland kvinnor ofta kan kopplas till dubbelarbete (hem och jobb).
Män och pappor sätt er ner vid köksbordet, sätt igång att kvotera om ni är ihop med nån tjej, såväl diskplock som vabdagar.
Löneskillnaderna har slutat minska mellan kvinnor och män. Nu ökar det igen. Det
behövs styras upp det här. Jag är orolig, det finns inte längre ett tryck politiskt eller i media. Kvotering är en väg att gå och det ger resultat! Vem minns inte debatten under slutet av 90-talet, då händer det saker.
Dags att sluta bara snacka jämställdhet, dags att göra det!
Tuesday, November 4, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Kvotering... livet är svårt nog att få ihop. Det måste finnas en annan lösning! Ytterligare en faktor som kringskärs livet behövs inte. Det är illa nog att samhället är arrangerat så att det i praktiken är omöjligt att göra något annat än jobba 2*40 timmar i veckan.
Mycket, mycket bra skrivet!
Post a Comment