Sunday, October 7, 2007

Forsta dan pa skolan, manga intryck!!!

Ok, igar, sondag akte "all blacks" ut i RUGBY-VM. det Nya Zealanska laget ar storre an tre kronor och fotbollslandslagen tillsammans i sverige. Alla pratar om det och overallt ser du reklam och varor med "all blacks"(som de kallas). TVn pratar Allblacks hela tiden.

Det var forsta gangen jag sag en rugbymatch. Forsta minuten fick en spelare ga av for hjarnskakning. Typ fem sex spelare fick lamna planen pga skada. Tydligen normalt. inte sa konstigt. vill inte lata negativ nu men Rugby.. ar brottning utan regler med boll. Ok, jag ska inte klanka ner mer pa rugby.

Shit!! skolan..det va som att ga till den forsta skoldagen igen. lite nervos i magen och ingen vet vem du ar.. Fatt en soft handledare, verkar lugnt.

Samling i aulan pa morgonen for alla barnen. Supertysta barn och superdisiplin. Ingen pratar och stor.. helt ofattbart mkt ordning. Rektorn berattar om sin resa till frankrike och USa dar han besokt manga skolor och ingen var sa bra som den har, " Ni kan bli vad ni vill, ni kan kan gora vad ni vill bara ni gor de ratta valen i livet" -Som att lyssna till en Amerikansk president.

Foljde handledarens klass, hur lugn som helst, blev lite orolig att killars fysiska kontakt(som jag ska exarbeta om senare) inte skulle vara natt att observera. Alla satt snallt och rart pa sina platser och gjorde det de skulle. Pa led till Aulan osv. Men nar katten ar borta.... Total kalabalik och mycket slagsmal nar lararen ar borta. Finns en hel del att jobba med har som i alla andra skolor gissar jag. Ska forsoka att inte lata som att sverige ar battre pa natt satt, nar en tanker efter sa ar det inte det, det ar en myt.

En sak bara - forst i ar blev det helt forbjudet med barnaga har, gar TV-reklam mot barnaga, kanns valdigt skumt maste jag saga. Ungefar lika skumt som att solen vandrar pa norra delen av himlen och att bilarna kor pa fel sida. detta tillsammans med Jetlag, my god! Min altsaimerslight har inte blivit battre av detta :)

1 comment:

Anonymous said...

Hej kompis! Intressant stavning av Alzheimers... :-D

Saknar dig här och gläds att höra att du har det bra.

Kramar /M