Friday, January 18, 2008

Det är mkt nu...

Varit dåligt med bloggande på sistone.. lite skönt också.. lämnat in en reviderad variant av min uppsats idag efter examinationen i onsdags. Det gick jättebra faktiskt! gott!

Några saker;

1) Per ström som tror att F! vill att kvinnor ska ha mer makt än män. Jag funderar alltid på hur Pär ser på män som är feminister, skulle de vara lurade då eller? Per har fått sitta i varenda studio tror jag bestämt. Nu har det förhoppningsvis blivit klart att Pers angrepp på feministerna är lika befängt som att anklaga solen för att det finns skuggor.

2) Jag har fått en ny input från Fredrik hären! Jag har köpt hans första bok; idébok heter den. Peppande som fan, kolla in, han blev årets talare 06/07

Handlar om globaliseringen och att Sverige missuppfattat en hel del.

3 comments:

Anonymous said...

Oh my godness. Knäckande bra. Det tänk han för fram säger enormt mycket om den svenska självgodheten som nation och i att vi kommit längre än andra. Nix, nix. Nationen är död. Länge leve globaliseringen, det handlar om att skapa grundläggande etiska förhållningsregler för globaliseringen och frihandeln.

Hsn resonemang är tyvärr lika tillämpbart på svenskars syn på sig själva som "världens mest jämställda land". Självgodhet lönar sig inte. Däremot att kritiskt granska och tänka nytt - nåt som den svenska politiken tappat bort.

Lite sorgset, men det är egentligen klassiskt psykologi: vi behöver krascha innan vi ser hur vi kan ta oss upp, vidare och framåt. En knäpp på nosen som Sverige kanske behöver?

Nåväl, tack för filmerna Samuel! Hans Rosling (och hans son Ola Rosling med familj) som nämns är några som liggat steget före övriga Sverige länge, både i sitt siande om framtida teknik och i förståelsen av vad jämställdhet har för explosiv verkan på utvecklingen i världen.

Samuel said...

Ja, visst är det intressant! Tänk att politiken och retoriken i Sverige idag förs väldigt mycket på utifrån det traditionella sättet.

Björklunds prat om ordning och reda och bristen på visioner i den svenska politiken är stor!

Härens resonemang är tillämpart på det mesta känns det som! Retorikhelgen får sig en släng av honom också kan jag lova :)

hm, måste kolla upp det där med Rosling, låter intressant! Tack!

Nika said...

Fredrik Härén är så jävla bra. Jag var på föreläsning med honom i Stockholm förra året. Superbra. Jag har dock inte läst boken. Blir kul att höra vad du tycker om den.