Thursday, January 24, 2008

SVTs trovärdighet rämnar. pinsamt Stina!

Vad sysslar SVT med? debatt 22.00 ikväll, torsdag.

Den lyckliga horan, finns den? frågade sig Stina Dabrovski.

Nästa område handlade om "är klimathotet en bluff?".

Båda debatterna ger hintar om att Svt är ute efter tittarsiffor mer än att diskutera progressiva åtgärder på stora samhällsproblem.

debatten om den lyckliga horan. En sexsäljare beklagar sig över att det är kriminellt att köpa sex och att hennes rättigheter att göra vad hon vill. Petra östergren går i släpptåget och tar fram exempel på kvinnor som tar betalt för sex och utsätts för problem i och med sexköpslagen.

Blicken i debatten lyftes aldrig till trafficing mer än på ytan. Att hundratusentals människor traffikeras av maffia och hallickar i väst för att män ska ha tillgång till sex diskuterades inte. Efterfrågan från män med pengar diskuterades inte. Varför man tvingar in männsikor i branchen diskuterades inte... så skev debatt har jag sällan skådat och sexköpslagen framstog bara som ett problem av sexälskande kvinnor som vill ta betalt.
Jag tycker svt inte tar sitt samhällsansvar och lägger fram en så pass objektiv bild med statistik och perspektiv som möjligt.
Svt dras med i drevgrejen där man "frågar tre på stan" och sen driver fram grejer, detta var också slående i miljödebatten

Samma sak med miljödebatten. Två forskare som inte tror på FNs rapport fick tala mot en forskare som var med i FN-panelen - att det finns ett hot.. Det framstår alltså i debatten som att det är 2 mot en plus Maria Wetterstrand(mp). Har inte svt ett ansvar? Ingen bakgrund, ingenting. Två forskare lägger ut sitt förvirrande snack om att det inte är negativa klimatförändringar osv..

frågan som också Maria Wetterstrand mycket vettigt ställer i slutet. Varför låter svt debatten handla om "om" istället för hur vi kan arbete för att förbättra miljön och klimatsituationen. Svt verkar för ett bakåtsträvande och har en pinsam kanal 5-stäming i och med debatt med stina dabrovski.

Sista utposten har satt sin sista förtroendepotatis. Nu springer svt och Tv4 ikapp för att komma ner till plojnivå.

Jag är mycket besviken!

1 comment:

Anonymous said...

"Två forskare lägger ut sitt förvirrande snack om att det inte är negativa klimatförändringar osv."

Rekommenderar att du läser en debattartikel som Gösta Walin skrivit om den s.k. klimatdebatten och masshysterin kring klimatet. Med tanke på Walins sakkunskaper i denna fråga kan man knappast beskylla honom för att vara förvirrad. Tvärtom vill jag påstå att han har betydligt bättre på fötterna än de flesta s.k. klimatforskare, självutnämnda experter, politiker och andra förståsigpåare.

http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=1326

PS. remna stavas med ä DS.