Saturday, March 22, 2008

Björn Gustafsson vågade ändå stå emot...Jag har haft lite svårt för Björn Gustavsson. Hajpen i Media. Inte så överbra skämt direkt. Men han växte i mina ögon... han försökte stå pall för den grabbighet som män emellan fastnar/ramlar i och driver varandra i.

KOLLA in ROBIN från typ 15onde minuten.

Det är inte lätt när äldre tuffare killar ska trycka på och klämma ur och göra sig rolig på ens bekostnad.. Men Björn stog ändå på sig med självsäkerhet.. coolt!

Grabbigheten kommer in i svt:s bästa sändningstid. De får lite problem, Robin och Felix Härngren. "Hur ska en tjej vara enligt dig Björn?"
Björn svarar nåt djupt och Felix replikerar typ:
"men va fan, ska det va blondin eller brunett, stora eller små!!?"

Grabbsnacket får sig en törn i sidan, homosocialiteten får det jobbigt ett tag.. Och sen när det kommer fram att han dessutom är nykterist så blir det ännu jobbigare..

Det är inte ovanligt att män får panik när svaren inte går i grabbighetens tecken. Någon går utanför mallen och sammanhållningen är i fara. Ensam blir man svag eftersom idealen ofta är mycket tveksamma i dagsljus. Därför är bekräftelsen från andra män viktig, hö hö-mentaliteten. Felix tycker att Björn borde knulla och supa lite mer.. Det blir pinsamt i studion nästan. Gamla grabben som läxar upp lille Björn hur man ska leva.. skola in i grabbighet. Björn höll emot bra.. det är inte lätt inför 1 miljon tittare.. coolt att se!

yo!

2 comments:

Anonymous said...

Vi uppfattar situationen helt olika. Du uppfattar det som att det är grabbigt, och att dom nästan får panik när homosocialiteten känns hotad och att det blir pinsamt i studion... Jag uppfattar det som humor. Felix Härngren intar självklart en roll, och hans roll är ofta att vara på gränsen till plump. Tror du att det är på allvar han undrar om Björn vill ha tjejer med stora eller små "lökar"? Felix' frågor är väl nästan mer en kritik mot den typen av grabbiga frågor än ett uttryck för den.

Samuel said...

Jag tror inte att han på allvar undrar på det sättet, visst han gör det skämtigt, men undertonen är ändå tydlig i mina ögon. Skämt är ett effektivt sätt att frambringa något utan att det blir så hårt. Hur många gånger har inte killar fått den frågan han ställer. Det är mer en ritual liksom. Den markerar grabbighet. En markör.