Sunday, December 7, 2008

Feministiskt initiativ också?

På Newsmill skriver sossen Ardalan Shekarabi om hur tystnaden om EU-valet kommer ge Sd mandat och en plattform i Europa inför riksdagsvalet. Samma sak skedde för Le Pens parti i Frankrike för 24 år sedan. Men betyder det här ressonemanget även att andra småpartier som Feministiskt initiativ kommer att gynnas av tystnaden kring EU-valet?

Sannolikt är svaret ja. Eftersom andra partier inte pratar om detta i Media så bidrar det till superlågt valdeltagande. Kärntrupperna i Fi kommer då relativt bli större eftersom det ofta är mer medvetna väljare som går till ett nytt parti som Fi.

Det kommer också innebära att mediernas pliktskyldiga rapportering blir fattig på etablerade partier vilket öppnar för andra som Feministiskt initiativ. Att Frågor som aborträtten, jämställdheten i yrkeslivet samt trafficing är våra prioriterade områden gör såklart dragningskraften större. Frågor som ständigt gnager många kvinnors liv utan att få uppmärksamhet och utan förändring. Vi tar också en tydlig och aktiv position mot Sd vilket säkerligen många besvikna väljare från andra partier kommer att stödja. Det Blir ett spännande valarbete i kanten av medialandskapet.

1 comment:

Anonymous said...

Feministiskt initiativ, är inte de ett gäng bisexuella hipsters som hittat på en egen bibel som de vill att alla andra ska tro på?

jag som frågar är en andra generations invandrare som lever i ett traditionellt, könsrolls-stereotypt äktenskap med min fru, trots att jag är under 30 år och lärt mig perfekt svenska.