Tuesday, December 2, 2008

Hot om våld mot politiker som vill ta ansvar i flyktingfrågan

Hot som "I stater där det är ordning och reda gör man sig av med sådana som dig"
har haglat över Anders Alkewall(kd) sedan han lyft att Vällinge borde ta emot ensamma flyktingbarn. Nu Avgår han.

I går lyfte Gudrun Schyman just tystnaden från politiker på riksnivå när det gäller högerextrema åsikter och grupperingar i samhället. Istället eldas detta på med flera orättvisa och främlingsfientliga förslag som att invandrare ska skriva på ett svenskkontrakt och så vidare från Moderater.

Det blir tuffare och tuffare för dem som vill motverka främlingsfientligheten.

Feministiskt initiativ tänker fortsätta ta upp frågan, var så säker!

6 comments:

Anonymous said...

Om en kommuns invånare i majoritet inte vill ta emot flyktingar, skall då politikerna gå emot det? Är det i så fall fortfarande demokrati?

Den frågan kan man ställa sig...

Att politiker, opinionsbildare m fl blir hotade är för jävligt.
Oavsett om det är Sd, Fi eller Nd.

Anonymous said...

Det intressanta här är att det är vardagsmat för sverigedemokrater att drabbas av sånt här. Det är betydligt vanligare att invandringskritiska röster råkar ut för dylika "påhälsningar" och så, snarare än att invandringsliberala röster råkar ut för det. Men det kanske inte är viktigt?

Samuel said...

Om majoriteten bestämde skulle vi inte behöva ha politiker. Bara göra oppinionsundersökningar och folkomröstningar. Men ofta röstar man ju på dem som tycker som en, representativ demokrati. Politiker ska inte följa opionsundersökningar tycker jag - däremot om det är folkomröstningar är det en annan sak.

Samuel said...

Det är tydligt att sd-politiker råkar ut för mkt hot, självklart ska ingen behöva hamna i det läget.
Det som är intressant med detta fallet är att det är en politiker som suttit länge och sedan lägger ett litet förslag och sedan blir tvungen att avgå. Rasism oroar jag mig mkt.

Anonymous said...

"om det är folkomröstningar är det en annan sak"

Jag kan gissa mig till att du inte skulle vilja ha en folkomröstning i en fråga om invandring eller ej så det skulle aldrig bli aktuellt...?

Samuel said...

Jag har svårt att se att det skulle bli aktuellt eftersom frågan inte handlar om ja eller nej då utan mer blir en nyansdiskussion i förslag. Det bör ju vara två förslag som står mot varandra. Men rent principiellt har jag inget emot mer folkomröstningar även i dessa frågor. Jag tror inte att vi skulle få ett "nej" heller för den delen. Men som sagt, det blir en hypotetisk diskussion.