Friday, May 1, 2009

Attentatet mot Mona Sahlin ska inte skrattas bort.

Det råder lite humorstämning sedan nynazister från "folkfronten" (tidigare NSF) kastat toblerone på Mona Sahlin i Malmö under henne tal. Jag tycker det borde ses med andra ögon.

1992 träffade polisen på några nazister med en osäkrad handgranat redo att kastas under ett tal i Stockholm som Gudrun Schyman höll. Det hade kunnat gå mycket illa. Nynazisternas hot finns med i bilden ständigt.

Nu var det 20 chokladbitar, detta är en attack som är mycket värre eftersom det demonstrerar att det hade kunnat vara något annat, något farligare. Ingen hade gjort något, de hade haft möjligheten. Hur tänker säpo?

Media rapporterar om och ger det nybildade folkfronten en grymt bra pr.

Hallå, nynazister.

7 comments:

Anonymous said...

Skitbra grej! Att det var nazister som gjorde det säger ju ingenting om att tilltaget i sig var dåligt. Jag skulle gärna stått brevid och kastat några.

Fast då skulle väl du kallat mig nazist? ;)

Samuel said...

Svårt att svara på din fråga när du är anonym.

Smutskastning i dubbel bemärkelse är i alla fall vad det handlar om.

Robert said...

Till att börja med har Folkfronten aldrig hetat NSF. Folkfronten startades delvis av några personer med förflutet i NSF men det gör inte partierna till samma organisation.

För det andra har Folkfronten aldrig använt våld mot någon. Det är rent förtal när du påstår att Folkfrontens folk lika gärna skulle kunna angripa Sahlin med vapen.

Det hela var en fredlig påminnelse om Sahlins tidigare stölder från staten. En påminnelse med glimten i ögat. Det finns ingen anledning att dra sådana växlar som du gör.

ÄRRHÅ said...

Robert: Ok, hela partiledningen för Sveriges största nazistparti startar ett nytt parti där även övriga medlemmar går med. Vem är det ni tror ni kan lura? Ni kunde ju i alla fall ha slutat sälja Hitler-affischer.

Samuel said...

Att störa mötesrätten så är smaklöst och hallå, det var 15 år sen, släpp det. Eller hur, är det inte överdrivet att ta upp det nu, finns ju annat att prata om liksom?

Det jag menar är att folk ser hur lätt det är att kasta grejer mot en statsministerkandidat, det är ett hot i sig. Att denna aktionen inte var menad att skada påverkar inte möjligheten att det skulle kunna ske så att säga. Det finns ju andra än folkfronten.

Kommer det vara skottsäkert glas nästa år?

vmm said...

Jag har inte hört eller sett om det här annat än genom den här bloggen men rent allmänt så tycker jag Sverige måste ha en absolut nolltolerans mot kastande av Toblerone och sådana saker. Vi har haft två politiska mord (Palme och Lindh) relativt nyligen och det är ovanligt många. Sverige är ovanligt mycket utsatt för politiskt våld om man jämför med länder i samma situation.

Att hålla upp en Toblerone i handen när Mona talar tillhör demokratins spelregler och det får hon tåla. Att någon kastar något mot henne (Toblerone? Handgranat?) ska hon definitivt inte tåla och då finns inte utrymme för humor eller tolerans utan då är det ta upp pistolen och skjuta 9mm mot överkroppen som gäller.

Faan, Sverige. Vi HAR INTE RÅD att skämta med politiker på det här sättet. Jag tänker på tjejen som sprutade vatten i Reinfeldts ansikte och på något sätt hade det varit bra om en livvakt dragit sin 9mmpistol och skjutit henne med tre snabba skott i överkroppen.

Hon hade såklart tvärdött där inför tv-kamerorna och Reinfeldt hade fått blodstänk i ansiktet men det hade markerat klart och tydligt att man kan inte hålla på att utsätta politiker för attentat. Det är ingen lek. Det finns en gräns för vad man kan utsätta våra politiker för och därför tycker jag det är synd att hon inte sköts på fläcken. Med tanke på vår politiska historia.

Anonymous said...

"Att störa mötesrätten så är smaklöst och.."

Men att kasta ägg på Sverigedemokrater är OK?