Saturday, May 2, 2009

Bitterfittan, det är verkligen inte okej.

två minus blir inte alltid plus. Bottennappet på alla sätt och vis, programmet "Ballar av stål" har varit i blåsväder nu och då. Minns ni vattensprutet på Reinfeldt?

Jag har aldrig sett det men insåg att inslaget med "Bitterfittan" suger. Boken Bitterfittan är grymt träffsäker, samma sak gäller pjäsen (alla säger det :)). Men i ballar av stål är det inte okej på något sätt.

Nour El-Refai som jag tycker ger ett himla bra intryck i övrigt som feminist och person spelar Bitterfittan och med dold kamera i buskarna gör hon olika saker på stan.

T ex tar hon en dörrvakt mellan benen. Hon kommenterar en vakt på slottets snopp och säger till män på stan att ta in snoppen och inte blotta sig. Det värsta är nog när hon tafsar en vakt på slottet mellan benen. Så himla kränkande och så humorlöst. Var är humorn, hade en man sprungit runt på stan och gjort samma sak hade det inte skrattats då hade det polisanmälts och fälts med dryga böter
(Publiken i programmet skrattar hakan av sig, men de måste kolla på ett annat program, detta suger ju).

Synen på män är tragisk i programmet. Även om man kan snacka bort det och säga; Det är på skämt eller vadå, så gör ju killar varje dag på tjejer så görs det inte på ett okej sätt. En sak är om det är en sketch eller scen men nu är det människor på stan som blir utsatta. Det är fel.

5 comments:

vmm said...

Nour blev väl dömd för sexuellt ofredande i samband med Ballaravstål-inspelningarna om jag inte minns fel. Det var efter att hon visat brösten för en man.

Samuel said...

hej, hon blev i alla fall anmäld men vet ej om det blev en dom.

profanum_vulgus said...

Den föredömliga feministen el-Refai är ju redan dömd för sexualbrott sedan hon blottat sig för en äldre man i en park.
Hon har sedan i programmet som "Bitterfittan" utsatt mängder av människor för sexualbrott, dels tafsandet och dels även återfallit i blottningen.
Vad jag förstår är hon också anmäld för sexuellt ofredande med anledning av gärningarna i programmet.

meta said...

Det är kluvet, tycker jag.

Å ena sidan gör hon ju så som män alltför oftast gör mot kvinnor -och kommer undan med- vilket blir en tydlig Egaliaspegel och det är bra.

Å andra sidan gör hon ju så som män alltför oftast gör mot kvinnor -och kommer undan med- vilket är lika dumt som om en man gjorde det.

På något sätt kan jag inte tycka det är särskilt illa, så länge som män i allmänhet inte reagerar på det män gör utan bara på det kvinnor göra...

profanum_vulgus said...

meta:
Kan ni i Fi inte bara spela in samma "hyss" med en man och lägga ut och kolla om reaktionerna blir annorlunda.
Ni lever ju i ett helt eget universum, om el-Refai var en man skulle han ha suttit häktad nu om ingen hunnit slå ihjäl honom.