Wednesday, July 18, 2007

Europadags, men vart?

Almedalen är slut, några lugna återhämtningsdagar i Malmö var bra, nu är det dags att vända blicken mot Europa. Det har dock inte varit helt lätt att veta vart jag ska vända blicken.

Jag har nämligen försökt med att planera en genskjutning på en kompis tågrutt genom Frankrike. Men poängen med tågluffning är ju att man inte vet vart det bär hän. Vi har heller inte lyckats bestämma en dag och en plats trots flera försök, det har varit Toulouse, Paris, Nice och nu senast är förslaget Barcelona. Men jag kastar nog in handuken.. Barcelona är en fin stad men fel håll ju... (detta är nog; DAGENS ILANDSPROBLEM)

På fredag blir det Hamburg och sen vidare med nattåg mot Zurich. Sen får vi se vad som händer. Berg är superfint! Åka tåg bland berg är inte sämre, två goda ting. Slovenien känns som huvudmålet varpå Barcelona är helt vrong(om jag ens vet att kompisen är där då, förmodligen inte...)

Så, nu blir detta en reseblogg några veckor framöver, ska försöka lägga nått feministiskt perspektiv på livet längs rälsen.. tror inte alls att det blir så svårt. Snarare tvärtom, är nästan nervös att det är det enda som kommer fram - vissa glasögon sitter ju alltid på :)

Gällande resmål så tar jag gärna emot tips i trakterna. :)

2 comments:

Anonymous said...

Hej Samuel,
Ni är jättevälkommna i Normandie mellan den 28 juli och 11 augusti... Jag bor i ett hus med 4 lediga rum och trädgård, ung. 15 minuter från havet. En fransk guide och spännande debatter får ni också!

Elise.
(en feministisk fransyska)

Samuel said...

Hej Elise,
Det låter helt supercoolt! Jag hade inte Normandie i tanken, men jag har aldrig varit där, och det skulle va skitnice ju... Maila; fiasamuel@gmail.com