Tuesday, July 31, 2007

Resans olika ansikten..

Nar man reser sjalv sa ar man aldrig starkare an sin svagaste lank. Man ar betydligt mer upp och ner och ens väg för dagen avgörs till mangt coh mycket av vilka manniskor man möter. Lite som ett växelvarmt djur, typ, ödla. En Ödla ar varm om solen skiner pa den och inte lika varm om den inte skiner pa den... Nar man reser tva eller flera sa ar det alltid nagon som ar pa hugget och drar igang natt, hittar nan ny vag att ga och ett nytt aventyr att fanga.

Det blev en vilodag igar, Hade forst lite hurtigt bestmt mig for en dagstur fran Ljubljana till Zagreb, huvudstad i Kroatien, men det regnade och jag va trött. Sa det blev sovmorgon till typ tva med regnet smattrande. Ett forsok till en liten stad 40 min med tag utanfor gjordes, men det regnade och paraplyet och jag for hemat igen.. En viss trakighetskansla smög sig in, ensamhetskansla nar alla 12 sangar utom min städas ur i vindsrummet pa det mycket mysiga fangelsehostelet.

Men det är underskattat att ha trakigt. Nar sen nagra roliga Manchesterbor och en schyst tyska dyker upp sa ar kvallen raddad mer an väl - i en handvandning. En intressant reflektion fran de tre killarna fran Manchester; "Nar man ar ute och reser sa vill man verkligen lara sig ett sprak, vi forvantar oss att alla ska prata med oss pa vart sprak och gor inga forsok att forsta andra sprak". Inte alla engelsktalande som har den odmjukheten kan man nog saga.

Just kommen till Salzburg och Mozart, man kan nastan hora Mozarts musik... Valdigt vacker stad, bokat tva dar direkt. Traffa en skön kille fran Kanada pa rummet, han jobbar pa hostelet nagra manader. Verkar vara versta socialistaktivisten och har typ varit i alla lander i hela varlden och ser ut som självaste Che Geuvara. Kan nog bli fler intressanta diskussioner. Sa nu ar det inte trakigt.. Om det nu nagon gang har varit det. :)

En sak som varit marklig denna resan ar att jag hamnat pa hostel dar sovsalarna delas in i tjej och kill. Trakigt, funderar pa om det beror pa katolsk dominans i dessa lander. Detta har latt till en stor overvikt av killar som jag taffat pa vilket okat studierna i maskuliniteter nagot. Inget att utveckla har och nu men en sak ar tydlig, oavsett sprak och harkomst fran vast sa finns det ett sprak alla verkar forsta, spelet män emellan.

3 comments:

Anonymous said...

Samme Darling! Borde väl egentligen kommentera dina blogginlägg men vafan... KOM HEM! Jag längtar efter dig. Har tusen grejer att berätta, och behver dina kloka råd. Och jag vill höra alla dina stories from the räls live och inte som ett vykort. Även om jag självklart uppskattar det också... Det låter iaf som att du har det riktigt bra. BLir sugen själv på att dra nästa sommar och kanske plocka med brorsan. Hänger du på då? Många kramar /Maria

Samuel said...

Nu fick jag mer hemlängtan Maria :) men jag aker norrut nu, Det tar ett tag till men det gar at ratt hall nu iaf. Jag langtar efter en rejäll summering, later som vi har en hel del att prata om :) far grunda pa telefon. Resa nasta sommar, later som en mkt interssant ide!! Nar man reser vill man bara resa mer och se hela varlden! Sa jag vill overallt! :) En cool grej skulle vara att mötas upp nanstans ute i varlden! Ta hand om dig! kommer till festen den 18onde!

Liv said...

Appropå det där m female och male dorms.. Jag brukar rätt ofta välja det (female dorm). Helt enkelt för att man slipper allt smussel och tjafs/krafs m att byta om och sånt. Lite tryggare helt enkelt.
Nu vet jag inte om det var den typen av dorm du syftade på?..
Har precis kommit upp till Umeå nu till lugnet och ron efter soliga Valencia och goa Göteborg .
Ta hand om dig!
Kram Liv