Saturday, February 7, 2009

Tidig söndagsmorgon.

Gomorron.

Jag har ett möte kl 8.00 innan vi sätter igång. Jag sitter tillsammans med sex stycken andra i valberedningskommittén som utser nästa två-årsperiods valberedning. Valberedningen är en viktig instans, igår röstades EU-lista och styrelse fram och kongressen gick rakt av på valberedningens förslag. Det visar vilken insyn och makt en valberedning har över hela föreningen.

Jag rapporterade inte hur det gick i senaste diskussionen om politikdokumentet.
VI TOG ETT NYTT POLITIKDOKUMENT! Det blev en lång diskussion där jag trodde att det skulle bli ett nej, men väl vid omröstning fick styrelsen med sig största delen av kongressen.

Idag återstår de heta potatisarna:
Namnbytet.
medlemsavgiften.
om vi ska bli ett fullvärdigt parti.
Hur vi ska förhålla oss till den undermåliga representationen av icke-etniskt svenska i föreningens olika organ.

Det som är kul och känns så bra med denna kongressen är att Fi som parti/förening känns hemma och det finns inga tvivel. För två år sedan efter valet kändes som att alla tittade på alla och undrade vart tar det här vägen? Dom frågorna finns inte idag. Nu handlar det om hur vi ska gå vidare och utvecklas, hur vi ska bli fler och hur vi ska göra 2014 till och med. Det väcker mycket hopp.

EN annan sak som väcker hopp är att det är många nya men också många nygamla. Människor söker sig tillbaka till Fi igen efter att ha tagit time out och protesterat mot att vi inte är ett parti och att de kanske trodde att det var slut med Fi. När dessa människor dyker upp igen är det ett ytterligare bevis för att vi är på gång igen!

Jag återkommer mer någongång under dagen och rapporterar!
spännande ska det bli, sitter nu och slippar på argumentation mot namnbyte.
Vi får se hur det går!

No comments: