Wednesday, July 25, 2007

Berlosconi is the good guy!

Ok, Florence! Vackert, varmt - skònt varmt... Sa man blir sa dar degigt fin, omfamnad av varme. Mycket turister och timslanga koer, men det hòr till, det ar ju bara att inte stalla sig i dom sjalv :)

Vart hostel ligger i hjartat av stan, nar vi skulle hitta det igar sa star det en man i femtioarsàldern med klassisk backslick och uppknàppt skjorta och fragar oss om vi ska till det hostelet vi bokat. Jes.. Ok, follow me.. sen gar vi nagra kvarter i sma och stòrre grander, skumt.. upp i ett trapphus och sa dar i en stor lagenhet ar hostelet, eller en del av hostelet, gissar att det inte ar den "vita delen".. men det ar centralt.. màste erkanna att han inte kandes helt safe alla sekunder..

Appropa skumma typer, Berlosconi ar en hatad man i Sverige och ovriga europa medans den nyvalde Prodi som tidigare var ledare i EU ses med blida ogon. Men av tva mycket trevliga italienare pa taget mellan Milano och Florence sa andrades min bild. Jag gissar att de var ett par. Killen hade studerat den svenska valfardmodellen och var imponerad. Politik nu igen.... :)
Prodi ar en goranperson i Kubik, han avsatter cheferna for departementen som inte gor som han sager och tillsatter kompisar. Han har sa mycket pengar att Berlosconis imperium ar en liten arta. Men det som gor att vi inte reagerar pa hans metoder ar att journalisterna i Italien ar kommunister hela bunten, eller kanske framforallt lararna pa journalistskolan.. och sa vidare... Vilket skop, kann drevet!
Mitt inne i denna heta diskussion sa gled vi in pa stationen har, sa jag tog mailadressen och hoppas pa ett aterseende..
Intressant att notera var att jag i borjan av samtalet var ratt sa lugn i kroppssprket men Italienarnas kroppssprksmanovrar smittar och i slutet satt vi och anvande hela kroppen och papper och penna och hela tjotahejtit.. mer kroppssprk sager jag! Gissar att det va forsta gangen i historien som jag fick anvandning av franska - Killen var battre pa franska an engelska sa det blev lite alltmojligt..

Fatt tips om ett bra hostel i Verona av en Motorcykelkille, Ramon, fran sodra spanien - slutmal, Sarajevo - bra val - kan inte saga annat. Han jamforde motorcykelakning i bergens serpentiner med slalomàkning pa sno, far se om vi stòter pa varann langre upp..

Min resekompis, Gustav har bòrjat kolla pa flyktvagar, varmen slàr olika hart verkar det som. Verkar bli ensamresning snart igen.. Vi far se vad som hander..

Dagens tips, àt glassen har nasta gang - en sann hit!

1 comment:

Anonymous said...

"När jag arbetade på Sveriges Television hamnade jag en gång i samspråk med en av de tyngsta nyhetscheferna. Vi pratade om den kritik som regelbundet inflöt om att vi i företaget inte bevakade omvärlden opartiskt. Jag nämnde det då nyss avslutade italienska valet, och fick svaret att det var en jävla tur att ingen hade granskat rapporteringen om det. Både jag och nyhetschefen hade intrycket av att vi ensidigt utmålat Silvio Berlusconi som en skurk och Romano Prodi som Italiens räddning."

http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_15876101.asp