Friday, July 11, 2008

Maria Wetterstrand gjorde bra! Zaida tar över efter nästa val!

Maria Wetterstrand, språkrör för mp höll igår tal och hon va bra! Pratade om Fra-lagen och miljö såklart men det fanns också ett tydligt feministiskt perspektiv gneom talet där miljöfrågorna fick spets. Hon pekade just på det som Feministiskt initiativ lyft under veckan, att vita, medelålders män är de som generellt sett släpper ut mest koldioxid och har mest påverkan på miljön. Det är också inom denna grupp som flest beslutsfattare finns. Är det då konstigt att det inte händer så mkt?

nix, det är ju de som skulle förlora mest på neddragningar av privilegier. Bil, flyg och kött osv..

Efter talet var det som vanligt pratbar med bla Birger Schlaug och Zaida Katalan, båda mp. Eller Birger har gått ur, men ändå. De analyserade och vred och vände på talet och mp. I slutet av paneldiskussionen så fick Zaida frågan om hon kan tänka sig att ta över efter Maria Wetterstrand varpå hon tappade masken och det blev ett skratt och "så kan du ju inte fråga". publiken drogsmed i ett susande rop. Svaret blev efter andhämtningen; "Jag står till förfogande om medlemmarna vill ha mig som språkrör". Fatta! Jag tror Zaida skulle bli en bra efterträdare och hon företräder mycket av de frågor som är på frammarsch inom mp, inte minst feministiska frågor!

Kvällen blev efter flera korta nätter lite kortare än förväntat- ingen utgång, utan nedgång till sängs, så dom andra detaljerna får ni leta på andra bloggar eller nåt.

No comments: