Tuesday, July 8, 2008

Tal och tal - Gudrun gick in med Kraft och galans!

Tisdag, dagen då Gudrun Schyman kom in i matchen, dagen då många bra tal hölls!
Gudrun höll ett riktigt brandtal på donners plats under kvällen där hon pratade om allt ifrån mer allmän feministisk analys av samhället till EU-valets sakfrågor som abort och jämställdhetsarbetets betydelse för att Europa ska överleva i framtiden.

Det kom som vanligt många oförglömliga citat;

- "gubbe gubbe gubbe, Merkel, gubbe gubbe gubbe", appropå beskrivningen av Eu:s maktelit. Ska vi ha det så frågade Gudrun och publiken svarade med ett sjungande NEEJ!

Grym stämning.

Sedan var det tal av Mona Salhin som jag måste säga höll ett bra tal, det bästa jag hört från henne. Hon levererade sakpolitik och ideologi i en bra mix och inledningen med 20 minuter Henrik Schyffert var oförglömlig, han gjorde allt rätt för att introducera Mona Salhin. Han säkte sossarna på ett humoristiskt sätt för att sedan höja deras 100-åriga traditioner och få en grymt bra knorr på slutet. kommer säkert upp på tuben som en favorit snart :)

Nu är klockan två och almedalen vilar några timmar för att dra igång på nytt med ännu fler seminarier och tal. Tänkte testa att spela lite Fi-låt imorn också! :)
gonatt

No comments: