Thursday, June 28, 2007

Maria Wetterstrand.. Och annat om miljögrejerna.

Vad vore Mp utan Maria Wetterstrand brukar jag tänka, känns som hon är den trygga och supertydliga rösten som alltid leverarar klara besked från opposisionen och Mp - även förr.

Appropå miljö; Varför lagstiftar man inte om att förbjuda lampor som inte är lågenergi? Känns som en såndär enkel grej liksom. Diskuterades idag på Aktuellt. Det finns ett stort problem med att bara fokusera på individen, vad kan jag göra? Hur lätt är det att sopsortera tex om det inte finns olika vagnar att slänga i? Strukturbiten är underskattad. Som att gå i uppförslut på en såpad galonyta.. man åker neråt igen. Precis som med könsmönster i samhället. Förväntningar och omgivning styr. Att leva "jämställt" i ett samhälle som vårt är svårare än att bara glida med i såpan och vara allmänt ojämställd. Individperspektivet är så frustrerande och hämmande. Mer storpolitik tack!

1 comment:

Anonymous said...

Appropå det där om att lagstifta om lågenergilampor så hörde jag ett radioreportage häromveckan som berättade att lågenergilampor är mycket sämre ur miljösynpunkt än vanliga lampor om dom slängs i naturen. Dom innehåller mycket kvicksilver, har jag för mig. Så att säga att lågenergilampor är bra för miljön är en sanning med modifikation. Allt är tyvärr inte så enkelt som man skulle önska att det var :(