Tuesday, June 19, 2007

Miljön eller tiden.... eller pengarna!?

Gissningstävling:

Sträckan Umeå-Malmö ska avverkas av mig om några dar.

Markvägen finns flera altervativ, det snabbaste markalternativet är typ 13 h, ca 4h buss, 8 h x-2000. typ. Sen finns ju även nattåget till sthlm alternativt göteborg för vidare med tåg. tar längre tid.

Luftvägen går det med ett byte på Arlanda på 2 h och 30 min. räkna in lite till och från och lite last så blir det väl 2 h till men säg under fem timmar alla gånger.

Gissa; vilket tar mest på miljön?(retorisk fråga)

Gissa; vilket kostar mest?

Ledtråd; Det är nånting i detta samhället som är lite konstigt.

2 comments:

Anonymous said...

Jag tycker det borde vara mycket billigare att åka tåg än vad det är idag. Och SJ borde skaffa ett bättre system för att prissätta sina biljetter, eftersom man idag inte kan veta hur mycket det kostar att åka tåg en viss sträcka. Allt beror på när du bokar biljetten och tydligen en massa andra saker. Att åka första klass kan vara billigare än andra klass. I alla fall vissa dagar. Och biljetterna finns i så många varianter att det som privatperson är snudd på omöjligt att ha koll på dom.

Jag kan föresten berätta att min mamma i sommar ska åka från Stockholm till Paris. Hon kollade lite flygpriser. Sedan började hon tänka att det kanske skulle gå att åka tåg istället eftersom hon inte har bråttom utan resan kan ta en eller ett par dar. Gissa hur långt hon kommer från Stockholm om hon lägger dom där flygbiljettspengarna till Paris på en tågbiljett istället? Jönköping. Hon kommer till Jönköping. Det är inget fel på Jönköping, men det är inte Paris.

Tåget är helt enkelt inget alternativ. I min fantasivärld så kan man välja att betala lite mer för att flyga och komma fram snabbt, eller så kan man betala lite mindre och åka tåg och komma fram senare. Flyget är lite mer miljöovänligt och tåget lite mer miljövänligt. Min fantasivärld.

När nu tåget kostar mer så fattar jag faktiskt inte varför folk skulle välja tåget.

Anonymous said...

Är det inte konstigt egentligen, att statliga SJ inte kan hålla bättre priser? Borde ju kunnas subventioneras mer, skit i om företag som bedriver andra kommunikationsätt känner sig utkonkurrerade- tåget är ändå miljövänligast!

Ta connextåget till sthlm sampie!