Wednesday, June 13, 2007

Mona är rappast!

Jag följde dagens partiledardebatt. Torr och lite grå, inga bra helhetsargumentationer tycker jag. Mycket klyschor från valrörelsen i sämre upplaga med mindre pressision. Men Mona Sahlin roade, vad sägs om detta efter Olofssons angrepp;

"Du säger att jag har synts mycket bakom Göran Parssons ryggtavla, och det måste jag säga är ju en stor bedrift i sig." (gapskratt från salen)

Eller när Kd-ledaren förklarar sig om att Sahlin minsann får vänja sig vid att få sina politiska ideer granskade trots att hon är oposition varpå Sahlin svarar:

"Jag vet vad granskning innebär, det behöver du inte berätta för mig" (skrattarna på hennes sida igen.)

Tydligt är hur viktigt det blir för en talare att kunna locka fram ett skratt lite nu och då för känslan skull. I dessa båda fallen är det rappa skämt som kommer från igenstans och helt bygger på självdistans. Att bjuda på sig själv är inget man blir bortskämd av bland politiker, det kommer bli en av Sahlins ess!

Läs om dagens dabett: DN, Svd

2 comments:

Anonymous said...

Mona Sahlin började iofs trevande med några felsägningar, men håller med om att hon kom igång riktigt bra sen.

Övrigt att notera var att Lasse leijonborg fick riktigt mycket credits för sina trevliga personlighet! :-) Uppskattas av en gammal fp väljare.

Anonymous said...

" "Du säger att jag har synts mycket bakom Göran Parssons ryggtavla, och det måste jag säga är ju en stor bedrift i sig." (gapskratt från salen)"

Ja, att skämta med feta är alltid ett säkert kort för att få skrattarna på sin sida.