Tuesday, February 19, 2008

Det är så vackert! låt tårarna komma..

I tider av Sverigedemokrater som klättrar fram, i tider av ett ökande muslimhat där västvärlden är blind och skyller allt på muslimerna, i tider av tilltagande mediadrev där muslimer buntas ihop till extremister, höga murar i Israel och kring västvärldens gränser, vad gör vi? Deppar? kanske en stund. väntar på nästa krig och skit? inte så konstruktivt. Gör något? hm, ja, men hur? Fan, en sak får en att drömma igen, får en att tänka på vackra tankar, vackra möjligheter. Det är omöjligt att inte beröras av världens mest berömda tal, och det är bara att ge efter och tjuta lite, sen känns allt som om ingenting vore omöjligt igen! UT i världen och on the pepp! Det är konst på mkt hög nivå! Fan vad vi ska ändra på saker!

3 comments:

Anonymous said...

Eftersom du nämnde Sverigedemokraterna så kunde du väll ana att du skulle få en kommentar från din hus-sverigedemokrat ;) (nä, jag är inte medlem längre och företräder inte SD på något sätt. Men ändå.).

Men så här kan en SD-sympatisör tycka:

Jag är inte anti-muslim eller så. Men jag är anti-religion och tycker att religion ska ha så litet inflytande på samhället som möjligt. Islam är i mina ögon en religion som har stora ambitioner på samhället. Många människor har levt och dött för att få bort religionens inflytande i samhället, dom har kämpat för frihet, för individers rättigheter att leva som dom vill, att tänka, tycka och säga det dom vill, att vetenskapen ska få styras av vetenskapliga regler om fria tankar... Det här har människor levt och dött för i hundratals år. Hur många offren är för att kampen inte vunnits kan vi bara spekulera om. Förfärande många skulle jag tro. Och kampen är inte över! Det är en kamp!

Mot det här står religionsfriheten. En frihet som jag börjar förakta mer och mer. Man får tro vad man vill, läsa horoskop eller göra vad f-n man vill, men samhällets utveckling ska inte... FÅR inte styras av religion! Då är vi ute på mycket svaga isar!

Som exempel ta häxbränningarna för några hundra år sedan som skedde under religösa förtecken, eller föraktet mot homosexuella... så mycket lidande det har orsakat! Och allt på grund av religion! Vansinne skulle jag kalla det.

Religionsfrihet för den ene innebär ofta ofrihet för någon annan. Det är därför att din frihet att ha vilken religion du vill kan innehålla att andra människor inte får ha den religion dom vill. Eller leva som dom vill. Vara homosexuella eller inte tro på någon Gud eller vad det kan vara.

Kristen eller muslimsk religös inblandning i samhället... ja, det är som pest eller kolera (präst eller kolera, haha ;). Självfallet känner jag mig mest hemma med kristen påverkan på samhället, men det är ju helt enkelt för att den har funnits där så länge. Nu när vi börjar få bort den ska vi helt plötsligt börja "hylla" muslimsk påverkan! Vansinne!

Hörde du förresten om det här igår på radio om att ett par kommuner börjar införa sharia för muslimer? Är man muslim och vill skilja sig i dessa kommuner så krävs intyg av en imam. Det där var förmodligen ett brott mot svensk lag, och det skulle utredas. "Ja, ja, du har alla papper som svensk lag ställer krav på, men du är muslim så då måste du ha papper från imamen också. Så ni kan inte skiljas förrän imamen gett sitt tillstånd." (fictioncitat). Jag menar... hallå... har vi ett land så ska vi faen i mig behandla alla medborgare lika oavsett religion! För var hamnar vi om vi inte gör det? Ska vi få bränna "häxor" med motiveringen att Gud ville det? Ska vi stena otrogna kvinnor för att det står i Koranen att man ska göra det? Ska vi omskära nyfödda pojkar på våra sjukhus för att religionen påkallar det? Nä, någon måtta får det vara!

Anonymous said...

Jag förstår egentligen inte hur man kan vara anti-anti-islam och samtidigt feminist.

Ska jag ge dig några "käcka" citat från Koranen här om hur kvinnor ska behandlas och betraktas?

Många är för att folk (och i förlängningen samhället) ska tycka som det står i Koranen om kvinnor och sedan är man svensk feminist anno 2008... ja, det kanske går ihop, vad vet jag.

Samuel said...

HEj vmm: Klart staten inte ska styras av religion! Men det är också klart att vi ska få tro på vad vi vill. Grejen är att västvärlden tar extremister som en norm för muslimer, att alla som tror på koranen är självmordsbombare. När det däremot handlar om IRA eller knutbypastorn så är det bara allmänna galningar i västvärldens ögon. Muslimska världen får klä skott för vad Al Quida gör. Att USA går in i Irak och kör över en hel befolkning med invation gör bara skenheligheten än värre. Demokrati och kristendom är likhetstecken med invasion och osäkerhet i Irak.

Folk har åkt på korståg och förtryckt och kränkt kvinnor i alla tider i alla stora religioners namn. Bibeln har många jobbiga citat också. Den står i många svenska hem idag.

Jag tror vi helt enkelt skippar den diskussionen. Feminism handlar i grunden om alla människors lika värde, människor fri och rättigheter och skyldigheter. En tro är en stor del av männskligheten, den har såklart rätt att finnas.