Friday, November 28, 2008

Expressen som vinklar bort jämställdhet. Tragiskt.

Expressen presenterar en undersökning bland singlar som har fått säga vad som är viktigast i ett förhållande. De flesta singlarna väljer "respekt" som det viktigaste och jämställdhet kommer långt ner. Den här artikeln är en av de mest vinklade jag varit med om.
Slutsatsen blir i artikeln att man ska:
"Sluta sura över vem som städar mest.
Jämställdhet i förhållandet är inte ett dugg viktigt för svenskarna.
- Precis så är det - ultrafeminister har fel, säger relationsexperten Louise Hallin, till Expressen.se. "

Skulle man ställa frågan så som påståndet lyder; Är jämställdhet viktigt i ett förhållande så skulle svaret bli ett helt annat. Helt säker! Nu radar de istället upp massa grejer och sen när respekt och vänskap(två självklara grejer för ett förhållande) kommer före så dras slutsatsen att svenskar vill tillbaka till 50-talet.

Tragiskt Expressen.

Ett ord som ultrafeminist är intressant, varför inte "de som vill ha jämställdhet"? Med Ultrafeminist-ordet går det att "terrorist-stämpla". Ultra är inget bra?

Ultra och radikal och extrem, mycket mer har det blivit genom åren. Säg nästa gång "de som vill ha jämställdhet". Kolla hur konstigt det blir. Hade inte gått att Vinkla artikeln då.

Eller Ultrademokratikämpe?

Sånna här artiklar kan man rycka åt axlarna för. Men att göra bort sig så genom en vinkling som saknar motstycke gör ju att allt som expresen och även media levererar inte går att ta in. Och sen klagas det på bloggar. Trakiskt Expresen.

3 comments:

Anonymous said...

Vinkla och vinkla...
En Fi artikel tycker du säkert är helt OK men folk tycker olika och givetvis finns det de par som inte har en feministisk syn på relation.

Samuel said...

Visst kan det vara så att folk tycker olika, det jag är kritisk mot är hur man använt en källa på ett helt felaktigt sätt och dragit slutsatser som inte finns grund för att dra. Det är tragiskt.

Anonymous said...

Men så är ju mycket av feminismen upplagd. Helt ovetenskapligt och kanske endast via hörsägen. Du är ju mitt i denna stora bluff själv! Så varför klaga på en "kollega".