Tuesday, November 18, 2008

Release party om män, igen!

För en månad sedan kom pittstim som jag skrivit om på bloggen, igår kom "Våldet till vardags" En bok där 17 män skriver om deras syn på mäns våld mot kvinnor och mäns våld mot män. Panelsamtal med bland annat Zanyar Adami och Lars Jalmert.

Det ska bli intressant att följa om den får någon uppmärksamhet i media. Fittstim som kom för tio år sedan gav ju upphov till mycket media inte minst pga en stämning från en viss känd äldre herre till artist. I denna boken så skriver en av författarna om hur Jan Guillou besöks för en intervju som sedan går lite överstyr... säger inte mer, men den kan mycket väl få media att reagera, och reaktion är ju uppmärksamhet, precis sånt som en bok med ett tydligt budskap vill ha.

En av skribenterna, Birger Östberg(Fi) skriver om "riktiga män som inte slår kvinnor" och hur detta egentligen upprätthåller just bilden av "riktiga män" som starka och motsatsen till kvinnor som svaga. En bild som sätter män i maktpositioner i patriarkal värld. Ska bli intressant läsning - 17 avsnitt. Jag lär få anledning att återkomma.

No comments: