Monday, November 24, 2008

Moderaterna har verkligen hamnat på sd-spåret.

Jag läser och gnuggar ögonen, Elisabeth Svantesson(M), fortsätter i Schlingmanns spår från igår;

"Sverige är ett land där friheten ska gälla alla, både män och kvinnor. Det får helt enkelt aldrig finnas någon tveksamhet om att Sverige är ett land där kvinnor är lika mycket värda som män och där värdeord som jämlikhet, jämställdhet och arbetslinje har en reell innebörd.

Det får inte vara som för en kvinna, som bott i Sverige i åtta år, som inte tillåts läsa Svenska för invandrare mer än en dag i veckan för sin man. Detta sker med socialtjänstens vetskap, som trots detta betalar ut försörjningsstöd till familjen."

Okej, så en man som är svenskfödd och bor med en svenskfödd kvinna vad gäller där? Ska det nu bli så att kvinnor som är har barn med män som inte vabbar och inte tar ansvar för "barnpassning" utan hänger ut med polarna på helgerna istället ska tappa bidrag?

Jag har en kompis som berättade om en kompis som va ihop med en kille med arabiskt namn. När män som aldrig dragit sig för ett sexistskämt eller disk- och städfly fick höra detta så blev det plötsligt väldigt måna om hur det gick med jämställdheten där hemma hos henne.

Vi har inte jämställdhet i Sverige, Moderaterna hycklar och skymmer sitt eget misslyckande i jämställdhetspolitiken. Sd-spåret att lägga fokus på invandrande är M-taget.

1 comment:

Ida said...

Hej Samuel! Jag misstänkte väl att det var du som kammat hem tio biobiljetter på facketförändras i Almedalen. Själv fick jag bara fem. :) Hälsa Olof!