Sunday, November 30, 2008

Machovänstern och dess dubbelmoral

Debatten går het på yelah.se om machovänstern och den dubbelmoral som finns i vänsterrörelsen. Linn Burshell skriver avlutande i sin artikel "Politiskt korrekt tjatsex";

"För det som händer mig händer alla hela tiden. Det är inte bara stureplansprofiler och 16-åriga porrsurfande hockeykillar som på fredagsnatten ligger och juckar över en skitpackad brud som för en kvart sen sa att hon inte ville knulla. Det sker efter våra fester också. Jaha? Är det så konstigt då, vänstern är ju en del av samhället också, varför haspla upp självklarheter?

Jo. För om vi ska fortsätta säga att vi kämpar emot alla förtryck måste det här sluta nu. Om man har tilldelats ett överläge måste man ta ansvar för att inte använda det till att utöva förtryck. Annars kan jag inte se att vi står på samma sida."


Linn sätter ord och konkritisterar genom artikeln vad det handlar om. Att säga en sak och göra en annan. Det finns många stenar att vända på i dessa sammanhang.
Hon säger en annan sanning också;

"Det är jävligt jobbigt att exemplifiera, hellre pratar man om strukturer och hierarkier och blablabla. För det blir jobbigt när det är personligt."

Grymt sant! Läs hela på yelah.se

No comments: