Friday, June 26, 2009

Demonstration imorgon lördag, kom!!

Ett tyst rop för att stödja det Iranska folket!

Lördagen den 27 juni kl 14.00 arrangerar Feministiskt initiativ en manifestation i solidaritet med de Iranska kvinnor och män som utsätts för den Iranska regimens hot, våld och dödande när de kräver sina mänskliga rättigheter. I protesterna finns det också tydliga krav för kvinnors rättigheter som den diktatoriska regimen lagstiftade bort för 30 år sedan.

- Vi vill med en tyst manifestation visa vårt stöd och solidaritet för de människor som riskerar livet för grundläggande mänskliga rättigheter i Iran. Idag mördas människor på öppen gata av regimens trupper när de kräver demokratiska rättigheter. Det är svårt att finna ord för hur fruktansvärt det är, säger Linda Andersson, talesperson för Feministiskt Initiativ Stockholm.

I Iran är kvinnors underordning inskriven i lagen och rätten till ett annat liv än det som regimen förespråkar är omöjligt. Feministiskt initiativ har under åren visat sitt stöd för de feministiska grupper som arbetar för en radikal förändring i Iran.

Manifestationen äger rum kl 14.00-16.00 på Medborgarplatsen i Stockholm. Alla människor och organisationer som ställer sig bakom parollen för demokrati och i solidaritet med Iranska folket är välkomna!

Kontakt; 0704060841

No comments: