Tuesday, June 9, 2009

KD hugger Ella Bohlin i ryggen. Alf Svensson...

Jag vet inte vad jag ska säga. Ella Bohlin hårdlanseras i media med TV-reklam och affischer över hela Sverige. Hon sågas i media för att inte vara tillräckligt bra i debatter och ha ett bra budskap. KD verkar ha tänkt på det, de sätter ALF SVENSSON på nioende plats, långt ner. Men folk hittar honom och Ian(nydemokrati-ian) ger Alf en halv miljon för kampanjen. Alf är folkkär och kommer in till Bryssel. Vad ska Ella Bohlin göra nu? Att ta ut kniven i ryggen måste göra himla ont. KD behandlar sina kandidater på ett mycket märkligt sätt. Det är inte första gången som folk huggs i ryggen i KD.

5 comments:

vmm said...

Ella låter som en papegoja när hon pratar. Hon rabblar. Och att ha som unik fråga att kräva minskade alkoholkvoter är inget som funkar. Blir hon nedpetad så är det välförtjänt.

vmm said...

En annan skandal när det gäller KD är ju hur Lennart Sacrédeus behandlades. Han vann ett internt provval inom KD och skulle alltså ha stått på första plats på listorna men partiledningen ansåg att han inte var ett framgångsnamn i valet så han petades ner. Godtyckligt. Lennart är... ja, vad ska vi kalla honom... gammalkristen, typ. Kristdemokrat av den gamla stammen.

Jag röstade inte på KD och tycker väldigt annorlunda än Sacrédeus och jag har liksom inget med KD att göra men hur dom behandlade honom känns inte okej. Och inte bara behandlade honom utan alla dom i KD som faktiskt ville ha honom som förstanamn.

Jag fattar inte varför man har ett internt provval när partiledningen i alla fall struntar i resultatet. Då är det närmast en förolämpning att fråga medlemmarna när man sedan i alla fall inte tänker lyssna på dom.

Usch!

Och jag kan inte riktigt slå bort tankarna på att KANSKE så satte partiledningen Ella som förstanamn för att hon är en ung tjej. Vad jag kan bedöma så tillhör hon moralistfallangen inom KD och är mer konservativ än dom flesta i KD men kanske försökte KD få en yngre och fräschare profil med en ung kvinna som förstanamn. Dom spelade på folks förutfattade meningar om att så fort någon är ung och tjej så ska det verka fräscht. Men lyssna på Ella vad hon säger så tror jag man kan skippa det där med fräscht direkt. Hon är moralkonservativ.

Ella har egentligen inte rätt att inneha förstaplatsen om man ska se det ur något slags demokratiperspektiv och att kryssa in Alf Svensson är ett steg i liberal riktning för KD.

Anna-Karin said...

Självklart sattes Ella på första plats p g a sitt kön. Det är nog bara hon själv som inte inser det. KD har väl annars inte direkt utmärkt sig som ett parti som förespråkar att kvinnor och män skall befinna sig sida vid sida på den politiska arenan. Man gör ju allt för att kvinnorna skall stanna hemma. Så självklart vill partiet egentligen helst ha Alf och Lennart. Bara att dessa två mer och mer framstår som omöjliga. I synnerhet Lennart med sin extrema hållning mot homosexuella. Man kan väl helt enkelt inte ha en EU-parlamentariker som jämför homosexuella med pedofiler.

Sen undrar jag hur listan sattes. Det var alltså inte efter att stämmobeslut? Beslutades listan ensidigt av partiledningen? Partistyrelsen?

I Fi fattar en stämma beslut om listan efter förslag från en vald valberedning.

/Anna-Karin

vmm said...

Tanken slår mig nu att Ella kanske straffades av KD-väljarna för att hon fått sin förstaplats på ett tveksamt sätt. Kanske ville väljarna visa att någon jävla ordning måste det vara i ett parti.

Att sätta Ella först på listan verkade nog som en bra idé. Hon är moralkonservativ och kan då locka samma grupper som den bortdribblade Sacrédeus och samtidigt så är hon en ung kvinna och då lockar hon säkert väljargrupper som går på att bara för att man är ung och kvinna så tycker man på ett visst sätt (läs: ungt och fräscht och ska representera unga och kvinnor och sådana saker).

Nu funkade inte den gubben utan gubben funkade istället... Ella visar att snyggast vinner inte alltid.

vmm said...

I Moderaterna sattes Anna Ibresagic på andra plats på listan till EU-valet med motiveringen att hon är kvinna. I provvalet fick Fjellner klart fler röster men han fick se sig omsprungen på listan av Anna för att hon är kvinna och han är man.

Där behöver man inte ens undra om det var så att könet spelade roll när listan gjordes utan det var klart och tydligt uttalat.

Moderaterna är inte ett feministiskt parti men jag tvivlar faktiskt på att det hade hjälpt om dom varit feminister. Könet hade nog också då varit en faktor som spelat in när listan gjordes.