Thursday, March 5, 2009

Billström moderat - drog sig inte...

Ett seminarium gick i tisdags av stapeln i Husby norr om Sthlm.

Temat: Integration, Asyl och immigration i Sverige och i EU.

Jag hade ont i magen efter seminariet eftersom tyvärr Tobias Billström, Migrationsminister i Alliansregeringen har ett sätt som får en att känna sig nertryckt och illa bemött som publik. Arrogant och låg nivå.

Han har sjukt stor makt över sjukt många människors öde. Det känns läskigt.

Bland annat fick Billström frågor från den irriterade publiken gällande moderaternas populistiska utspel sista månaderna om "svenskkontrakt" med svenska värderingar och villkorligt medborgarskap för utlandsfödda svenskar.

Han sa efter att ha blivit pressad något i stil med.

När man kommer till Sverige är det inte okej att förtrycka. Man kan inte bestämma vad ens dotter ska ha på sig och vem hon ska vara med. I Rosengård finns det tex balkongflickor, något som inte finns i det området där jag bor.

Detta är inte ett direkt citat. Men typ. Det läskiga är att han ser mäns våld mot kvinnor och våld i hederns namn som något som inte finns i hans område. Där slår inte männen sina fruar? Billström säger sig vurma för mäns våld mot kvinnor? Det känns mer som att det handlar om att förstärka fördomar om människor med ursprung från andra länder och därmed få politiska poäng. Tänk att den människan är ansvarig för att människor skickas tillbaka till krigszoner runt om i världen. huuu...

Hela publiken var frustrerad, det märktes.

No comments: