Saturday, March 7, 2009

Tiina Rosenberg - gav sin syn på Fi inför 8 mars.
Igår kväll var Tiina Rosenberg inbjuden till uppesittarkväll inför 8:onde mars.
Hon berättade om hur 8 mars har kommit till men sedan gick samtalet över på Fi och hennes syn på Fi och historiken från 2005. Hon sa många intressanta och bra saker, nedan följer ett antal ungefärliga citat:

"Feminism är inte på den politiska agendan, men det behöver inte vara dumt."
Angående att media släppt feminismen. Den behöver inte anpassa sig lika mycket efter att låta korrekt i många människors öron utan kan jobba brett inom det feministiska fältet.

"Spanien är det enda landet som jobbar framåt med jämställdhet och feminism, den socialistiska regeringen jobbar också mot den katolska kyrkan. Korsen i skolorna ska bort."

"Ni har inte tagit bort sex timmars arbetsdag va? Vänstern var på vippen att göra det." Fi har stolt kvar sex timmars arbetsdag i programmet.

"ingen vågar forska på "Mäns våld mot kvinnor" efter det som Eva Lundgren blev utsatt för i Svt:s könskriget. Ett program som förövrigt blev fällt för förtal."
Vem vet om att det blev fällt förutom de närmast sörjande? Mediaskandal.

"jämställdhet och feminism är inte samma sak. Vem ska jämställas med vem? Om vi bara fyller på med kvinnor i patriarkala strukturer så har vi inte vunnit några feministiska framsteg. Hur kan jämställda bolagstyrelser eller en jämställd millitär vara bättre? De verkar fortfarande för att förtrycka och exploatera. Kvinnor kan också vara faschister."

"Jag är vänsterfeminist, jag ser inte poängen med ett samarbete på hela höger-vänsterskala. För mig går det inte ihop."

"Jag ville se en politik där HBT och antirasismen också blev central samtidigt som vi tog en tydlig vänsterställning. Det hade kunnat gå hela vägen valet 2006 eftersom Vänster gick vänster ut och sossarna gick höger ut, båda utan feministisk profil. Det öppnade en historisk lucka."

"Jag är inte ett dugg bitter."

"Jag är medlem i Fi och är Fi-solidarisk."

"Om man inte röstar är det en röst på borgligheten, så är det"

"Vore väldigt väldigt roligt om Gudrun Schyman kom in i Bryssel."

Tiina Rosenberg gjorde ett mycket proffsigt intryck och jag tror vi var många som kände stor pepp efter det samtalet!

Ikväll är det fest med Gudrun Schyman - Uppstart av "Skicka Schyman till Bryssel!"

No comments: