Tuesday, March 3, 2009

Per Garthon: "DN mobbar Mona Sahlin"

Per Garthon kommer med en sylvass kritik mot DN och deras analys över vad svenska folket anser om Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlins match i valet 2010. Det är mobbing menar han. Ett urklipp från en debattartikel från Cogito.

Som man frågar får man svar. DN:s till opinionsmätning förklädda personangrepp på Mona Sahlin är ett rejält bottennapp. I själva verket frågar DN en enda sak: Vem tycker ni det verkar som att DN och andra medier på senare tid har framställt som den bäste statsministern? Svaret är lika
förutsägbart som ointressant.

Det intressanta är vad en stor tidning som DN anser är viktiga egenskaper för en statsminister. Och då tycks det främst handla om traditionella manliga peka-med-hela-handen-egenskaper. Företräda, leda, skapa majoritet! Ingenting om att lyssna, resonera, analysera, känna av. Ingenting om förmåga att se globalt, att tänka nytt, att lotsa oss in i en ekologisk och solidarisk framtid!


Sprid analysen, den är tankvärd!!

2 comments:

Anonymous said...

Mkt tänkvärt! Har Du länken?

/Marita

Samuel said...

Jes, jag har länkat i texten nu.
många bra reflektioner om hur media sätter sin dagordning och kan förverkliga vad de vill, bara de ser till att ställa rätt frågor.