Sunday, March 8, 2009

Välkommen till Fi Alexander Chamberland!För några dagar sedan gick nyheten ut att förre språkröret i mp, Alexander Chamberland nu röstar på Gudrun Schyman i EU-valet.

Idag kommer så nyheten att Alexander Chamberland går från Miljöpartiet till Fi och därmed också tar ett steg ut i den utomparlamentariska rörelsen.

Han skriver bland annat:

"Min kritik grundar sig också i att Miljöpartiet inte driver feminism särskilt hårt och har en ofta bristande feministisk maktanalys. Varför skulle de annars vägra införa en delad föräldraförsäkring så att barnuppfostran slutar vara huvudsakligen kvinnans ansvar?
Och hur kan ett parti som kallar sig feministiskt vilja införa barntidsförslaget, ett vårdnadsbidrag light, som kommer att leda till att än fler kvinnor jobbar deltid, medan män fortsätter jobba heltid.
Feministiskt initiativ är konsekvent feministiskt i dessa frågor. Samtidigt läggs ett feministiskt perspektiv på frågor som länge varit mina gröna hjärtefrågor. Det gäller till exempel klimatfrågan, då män kör mest bil och äter mest kött. Män står i snitt för tre gånger mer utsläpp än kvinnor. Det handlar också om globala rättvisefrågor, då kvinnor (över 50 procent av befolkningen) äger bara 1 procent av världens tillgångar."


Välkommen in i Fi Alexander!!

1 comment:

Anonymous said...

Han är så udda att jag inte alls tror han är nån tillgång för er. Ni måste bli mer mainstream om ni skall ha en chans.