Monday, August 20, 2007

"Vad ska jag göra i Irak?"

Citatet är av Sten Hechscher, kammarrättspresident, migrationsöverdomstolen. Sten fick frågan i TV4nyheterna om han har varit i Irak, han säger att det är säkert i norra Irak där 500 människor dog i bombdåd förra veckan. Amnesty och Röda korset är emot en analkande utvisning av 1500 Kurder från norra Irak - ingen människas säkerhet kan garanteras säger de. Men Svenska staten är lika kall som universums absoluta nollpunkt.

Sten - Vad ska du göra i Irak? - Kolla om det är så säkert som du säger tycker jag låter som en bra sak att göra i Irak. Vad vet jag?

Det är så himla hemskt! Sverige är så pinsamt!

1 comment:

Anonymous said...

Fast han från Röda Korset sa ju att det var farligt i Irak för kvinnor och barn, så för männen är det tydligen ganska säkert där. Då kan vi ju skicka tillbaka alla män men låta kvinnor och barn stanna (precis som vi gör med afghaner).

Jag hörde förresten häromdagen hur svårt det nu var för kvinnorna i Irak. Dom har drabbats jättehårt av krigen. Det finns 8 miljoner änkor i hela Irak varav 350 tusen bara i Bagdad. Så kvinnorna i Irak har drabbats väldigt hårt av krigen.