Monday, September 17, 2007

Finns det något mer peppande!!! Im so happy!

Läs Svd idag om den första barnkullen från jämställdhetsdagiset i Gävle. Nu berättar de själva!!
Det är sällan du blir så pepp som efter denna läsning!

Niklas 17 år: – En del verkar ju tro att vi som gick på jämställdhetsdagis blev hjärntvättade, men kolla på de sjuka ideal som pumpas ut dagligen genom medierna. Snacka om hjärntvätt!
vidare;
– Nej, vi märkte aldrig att vi blev behandlade på något särskilt sätt – vilket väl i och för sig är poängen med jämställdhetsdagis, säger Niklas. Det handlar inte så mycket om vad man lär sig, utan om vad man inte lär sig. Man får vara sig själv och slipper anpassa sig efter könsstereotyperna.

Det är så otroligt intressant att "genusmotståndare" tror att det är feminister som uppfinner och pådyvlar folk genus när det är precis tvärtom - Det är fan samhället som jobbar jävligt hårt på att få män att inte bete sig "som kvinnor" tex.. Hela grejen är ju att frigöra människor från föreställningar om vad en kvinna och man bör vara. FRIHET FÖR FAN!

8 comments:

Anonymous said...

värst var du svär samuel
lovelina

Samuel said...

hm, sant.. men det känns som det ger lite mer tyngd och att det är skönt att "skrika lite" men det blir ju inflation och det kan ju inte vara bra. ska spara på dem lite mer! Jes!!

Alma Kirlic said...

Precis!

Anonymous said...

Jäkligt intressant artikel, faktiskt. Läskigt och skrämmande men intressant.

Anonymous said...

vmm; Visst är det skrämmande. Jag blir darrig i benen och svettig i handflatorna när jag tänker på hur illa ställt det är med samhället. Att det ska till ett genus-dagis för att folk ska få vara sig själva. Det borde ju liksom vara tillåtet på alla dagis och skolor. För det var väl det du tyckte var läskigt? Om inte så precisera gärna... /Maria

Anonymous said...

Maria:

Jag tycker bara att människor inte ska delas in i grupper pga kön eller hudfärg eller sådana saker. "Delas in" betyder inte bara delas in i olika grupper rent fysiskt på t.ex. dagis utan också mentalt. Hudfärg och kön ska bort ur vårt tänk när vi dömer och bedömer människor så ett "genusdagis" har i mina öron samma klang som ett "rasdagis" (var det inte Nationaldemokraterna som för några veckor sedan ansökte om att få starta ett sådant?).

Jag tänker så här:

Genusdagis utgår från att människor delas in i män och kvinnor. Dom tycker det är fel, men dom utgår från det. Sedan har dom skaffat sig en uppfattning (skrivit en lista eller nått sånt) på egenskaper dom tycker män/pojkar har och en annan som kvinnor/flickor har. Det där tycker dom inte om. Då utgår dom liksom från kön (det som dom inte tycker man ska göra) för att på något sätt ändra personernas beteenden! Det är ju hur sjukt som helst! Fattar du!? Ifall du inte fattar så kan jag ta ett exempel: som att någon skulle skapa ett rasdagis (naturligtvis skulle det heta antirasistdagis eller något sådant officiellt). På det dagiset så delade man in barnen i två grupper beroende på deras hudfärg. Dom med mörk hy fick träna på sånt som "svartingar är dåliga på" och dom med vit hy får träna på sånt som "vita inte kan". Så blir dom (svartingar och vitingar) lika bra på allt och så minskar vi rasismen i samhället!! Eller hur...

(Höjden av ironi vore att välja ut vita barn (svarta barn skulle antingen inte alls få tillträdelse eller betala väldigt mycket för det) och låta dom gå någon kurs i trummor med motiveringen att "svarta ju har rytmen i blodet" och därför ska bara vita barn få gå kursen! Och när inte den här kursen realiseras så ska man anmäla beslutet att INTE genomföra den för rasism! Haha!! Tragiskt nog är det förmodligen inte Killing-gänget som "åskådliggör" det här scenariot utan något som vi får läsa på Försäkringskassans webbsida. Välkommen till Sverige :)

Min åsikt är att vi borde inte ha fler rasdagis eller genusdagis utan färre.

Anonymous said...

Vmm, jag tror att du har missuppfattat vad hela genusbegreppet går ut på.

Ser du förtrycket? Du blundar och sopar under mattan och tror att allt blir bättre om vi låtsas som ingenting. Och jag förstår att du gör det. Det är så otroligt mycket enklare och på sätt slipper du ju ta nåt ansvar för att det finns ett system som förminskar både män och kvinnor.

Och ett gott råd: Lägg ner dina absurda jämförelser mellan rasism och feminism. Du framstår genom dom som dummare än vad jag tror att du egentligen är...

/Maria

Anonymous said...

Maria:

"Vmm, jag tror att du har missuppfattat vad hela genusbegreppet går ut på."

Jag hoppas faktiskt att du har rätt här.

"Ser du förtrycket?" Jag antar att du menar att män förtrycker kvinnor. Nej, det ser jag inte. Men det finns en föreställning om det som är enormt skadlig för oss alla.

"Du blundar och sopar under mattan och tror att allt blir bättre om vi låtsas som ingenting." Jag tycker alla ska blunda. Om jag gör det... jag HOPPAS det... men jag är inte så säker på att jag alltid lyckas. Im trying.

"Det är så otroligt mycket enklare och på sätt slipper du ju ta nåt ansvar för att det finns ett system som förminskar både män och kvinnor." Du, det är så j-la svårt att blunda för kön... men bara för att det är svårt så innebär det inte att man inte ska försöka. Det enklaste vore såklart att sluta försöka. Det enklaste vore att tänka på människor i könstermer och se världen i ett könsperspektiv. Det vore det enklaste.

"Och ett gott råd: Lägg ner dina absurda jämförelser mellan rasism och feminism."

Ja, den liknelsen är problematisk, vilket jag själv villigt erkänner, men den är samtidigt så klockren så det är svårt att motstå den. För att förstå mig och hur jag tänker så tycker jag ändå att rasse-nasse-feminist liknelsen är på sin plats. För mig är genusdagis jämförbart med rasdagis. För dig är det förmodligen inte det, men för MIG är det det.

"Du framstår genom dom som dummare än vad jag tror att du egentligen är..."

Jag tar det som en komplimang.