Friday, September 21, 2007

Folkbildning all week long!

Hej!

Vad underbart det kan vara med folkbildning!! - den här veckan har jag blivit intervjuad tre gånger av folk som gör olika typer av arbeten om feminism/Fi i sin utbildning av olika slag. Först är folk lite osäkra - men efter ett tag så blir det ofta stämningen - "Ja, men det är klart att det är så, det är ju självklart att det här och det här måste ändras för att vi ska göra samhället jämställt." De får upp ögonen för problemet och släpper manshatarmyterna som iofs kanske är svåra att upprätthålla ändå.

Avslutningsvis, föreläsningen på stats idag som jag och Anna i Fi Umeå höll gick finfint! Shit va gött det är att inför 50-60 lyssnande, intresserade studenter dra sin vardagsfeministiska praktik - FOLKBILDNING, - eller hur!! Folk kommer fram efteråt och frågar - "men hur ska jag göra om jag vill...". Frågor under föreläsningen om allt ifrån Fi-politik som andra mer tunga ideologiska ställningstaganden som tex "men kan feminismen stödja kapitalismen - är inte den alltid förtryckande?".

Så, när är nästa gång? vi längtar redan! :)

3 comments:

Anonymous said...

"De får upp ögonen för problemet och släpper manshatarmyterna"

Om man anser att män är självgoda förtryckare som "utnyttjar kvinnors kärlekskraft" (Schyman), som kränker och roffar åt sig osv. osv. då kan jag faktiskt inte begripa hur man kan låta bli att hata män. Det hade nog jag gjort.

Anonymous said...

"men kan feminismen stödja kapitalismen - är inte den alltid förtryckande?".

Snälla, du sa väl "jo, feminismen är alltid förtryckande" (jag skojade bara ;)

Samuel said...

hehe, oj syftningsfel..

Jag har full förståelse för att män inte ses med så blida ögon i alla led - absolut. Visst är det så att män tar mer än de ger generellt när det gäller feelings..