Thursday, September 13, 2007

Inbjuden att gästföreläsa på statsvetenskap!

Oh JES!

Jag och Anna i Fi Umeåstyrelsen ska nästa fredag föreläsa i en statskurs i ämnet feminism. Kursen berör alla ideologier och gästföreläsare bjuds in för att konkritisera sin ideologi. Nästa fredag är det alltså dags att sätta tänderna i feminism och oss!!

Ska bli hur spännande som helst!! Tänk, MUF-killar med syrliga frågor! Fan, jag längtar på riktigt! Nästan lika bra som att undervisa på högstadiet! Det bästa som finns!

9 comments:

Anonymous said...

Jag längtar också! Tänker smita in och lyssna. (var och när?) Vi kan ju göra upp i förväg om du vill att jag ska fråga om nåt särskillt ;-) /Maria

Samuel said...

S213 kl 1100. Låter kanon med förstärkning! Ska fila på fråga :)

Mikael said...

kul!!!

Anonymous said...

Ja, jättekul! Nassar, rassar och feminister på universitetskurserna är alltid uppiggande. Det är dock en freakshow. Man går ut på fikarasterna och säger "vilka jävla idioter"... Men det är superintressant!! Verkligen!!

Liv said...

Gött!

Anonymous said...

Intressant att du har blogg-läsare som jämför feminister med rassar och nassar... Blå-ögd som jag är trodde jag att folk var mer insatta i respektive ideologi än så, men man upphör aldrig att förvånas. /Maria

Anonymous said...

Anonym/Maria: det var jag som skrev den där kommentaren. Jag var väl lite upprörd just när jag skrev den och glömde att skriva signatur :)

Hm... visst finns det skillnader mellan nazism, rasism och feminism. Kanske inte så bra att jämföra dom så där rakt av, men nu var det ju inte det jag gjorde heller. Jag sa bara att reaktionerna bland studenter är fnissig i fikapauserna när det kommer någon nasse, rasse eller feminist och berättar om sin ideologi. Det ligger ingen värdering i det utan... ja, det ÄR så (åtminstone är det min erfarenhet).

Anonymous said...

Vmm; Det är inte min erfarenhet av universitetsstudier. Möjligen högstadiet.

Jag förstår inte riktigt vad du blev upprörd över. Personligen tycker jag att det är jättebra att låta representanter av respektive ideologi komma till tals. Är det lika upprörande att vi studenter kör rollspel där en företräder manchester-liberalismen och en annan socialism? /Maria

Anonymous said...

Anonym/Maria:

Ja, jag håller med om att det är jättebra att personer med andra ideologier får berätta om sin uppfattning. Faktiskt så tycker jag det. Det spelar ingen roll om det är nassar eller vad det nu är för det är jäkligt intressant (jag är superallvarlig nu och inte ett dugg ironisk).

Men beteckningen intressant gör ju inte att jag håller med. Alltså... jag och andra förbehåller oss rätten att skratta (eller möjligen gråta) efter föreläsningar av nassar, rassar eller feminister. Om man säger så här: skulle dom här föreläsningarna av freaksen INTE ligga som en freak-krydda utan vara något annat, typ bara som en allmän föreläsning och lyssna nu ordentligt för det kommer på tentan... ja då jävlar, höll jag på att säga.

Hoppas du förstår vad jag menar.

"Är det lika upprörande att vi studenter kör rollspel där en företräder manchester-liberalismen och en annan socialism?"

Jag förstår inte vad du menar så jag kan inte svara.