Wednesday, September 12, 2007

"Lita inte på tjejer" - borde anmälas!

Nollning överallt - och sexismen flödar.. som jag tidigare berättat var vi ett gäng som rensade bort sexistiska sånger, lekar och annat i vår inspark för tre år sedan men det finns många som inte har gjort det. I sånna här lägen känner jag mig ruggigt extrem!!

idag skanderade en ljudanläggning på campus ut en sång med texten -

"Lita inte på tjejer, det är farliga grejer, dom ser rara och söta ut, men du leker med krut - Lita inte på tjejer, vad som gör och säger, när dom kör med sitt gull i gull, Åh dom gör dig full."

Fan, jag kände för att gå upp och anmäla det på kåren direkt men måste lugna ner mig lite. Min gjutna parallell är om det hade spelats ekande ut över universitetet

"Lita inte på Turkar, det är farliga grejer...."

Då hade det förmodligen blivit riksnyhet och hårda rassistanklagelser. När det handlar om sexism så är det inte samma sak - då accepteras det och de som spelade på 120 decibell minst hade nog inte tänkt tanken på vad de höll på med - så ingrodd är sexismen!!

Andas!

11 comments:

Anonymous said...

Jag andas.

Anonymous said...

Varför anmälde du INTE?

Tycker du att det känns pinigt att anmäla personligen kan du ju alltid skicka ett anonymt brev till kåren eller skriva en insändare i lokaltidningen.

Samuel said...

sant, varför har jag inte gjort det? Det får bli att gå från ord till handling närmasta dagarna!! Sant!

Alma Kirlic said...

Ja, om man reagerar på sexism då blir man anklagad för att inte ha någon humor, och blir tillsagd att man ska slappna av och inte känna sig påhoppad hela tiden. Det är upprörande.

Anonymous said...

haha, fan vad jag garvar åt detta, jag hoppas att det är ett skämt detta inlägg.

Såfall borde man ju anmäla alla som skriver något dåligt om någon! exempelvis. "when susanna cries, she cries a rainbow". Alla susannor borde ju anmäla detta eftersom detta är kränkning mot alla susannor. För att inte tala om "janie got a gun", Vilket jävla förtal det måste vara! Vill du verkligen se ett samhälle där alla är lika, det är våra olikheter som stärker oss, och om mållbergarna sjunger något elakt om tjejer så kan väl nån jävla tjejgrupp få tummen ur och skriva en låt om killar, that's it.

Balloonfighter said...

Hahaha. Jag är så glad att ni PK-människor inte besitter ett mäktig censurorgan. Humorn skulle vara död.

Anonymous said...

Hm, ja, jag vet inte jag. Har onekligen svårt att lita på tjejer i kärleksrelationer. Hade jag varit homo hade jag troligen haft svårt att lita på killar i samma situation. Jag tycker att låten är rolig och den hade ju kunnat göras ur det andra perspektivet också. Sen kan jag också tycka att det är ett problem att det sällan görs ur det andra perspektivet.

Anonymous said...

Men svårt att se det roliga i låten eller? Gör nån nytta för det ni tror på istället för att sitta o gnälla om en gammal låt i en blogg med sju läsare som alla säkert letade efter låttexten på google och var tvungen att gå in här och titta om titeln var sann och inte ett skämt!

Anonymous said...

Men snälla rara. Det finns många orättvisor som måste ordnas men man måste ju behålla fokus på det som är viktigt. Men skriv dina arga insändare, för all del. Personligen tror jag att det gör mer skada än nytta. Det är sådant som får folk att se ner på feminismen.

Samuel said...

Hej, jag skrev detta inlägg för två år sedan, jag har ändrat uppfattning i linje med det som kritikerna skriver - "lägg för fan krutet på nåt annat än detta. Finns ju en hel del att fokusera på."

Jag håller med - jag lägger krutet på viktigare saker idag - jag har kommit ur studentbubblan. Tack och hej!

Anonymous said...

Att ens gå igång för en sån småsak är väll lite att ta i. Jag menar, vart tog humorn vägen? Ska du anmäla den här låten kan du lika gärna anmäla all musik som görs, letar man kan man nog hitta saker som alltid kan kränka någon. Ägna din energi på dina studier i stället kära vän