Saturday, January 10, 2009

10 000 människor på Sergels torg, grym känsla!

Jag gick på den stora demonstrationen idag! Sergels torg var packat med folk och runt omkring anslöt människor hela tiden. Alla möjliga talare var på plats, bla Per Garthon (ordf palestinagrupperna) och Ardalan Shekarabi (tidigare SSU-ordförande) höll starka och bra tal!

Arragörerna "Palestina solidaritet" gjorde ett kanonjobb och de två "toastmastrarna" va både parsonliga och engagerande. Slagord som "jalla jalla, muren ska falla" och "sluta döda våra barn" ekade över Sergels torg. Huvudbudskapet var att få ledande politiker och makthavare att agera för att stoppa massakern i Gaza. Det är tackvare EU:s och USA:s stöd som Isreal kan göra som de gör. "bojkotta israel"!

Tråkigt att DN och svd inte kan fokusera på det stora under demostrationen utan slår upp några få människors agerande. Tyvärr så bidrar mainstremmedia till att sammankoppla arrangörer och alla som demonstrerade med det vansinniga flaggbrännandet genom att slå upp den nyheten som första för demonstrationen.

Lyssna på vad de 10 000 människorna sa i kör istället!

Jag var på plats från demonstrationens början till slut. Stod mitt i folkmassan och noterade hur arrangören under tal använde mickens makt att lugna de 20-talet fysiskt upprörda. Det var en notis för de 10 000 människor som var där men för reportrarna var det tydligen det bästa sättet att göra nytta för lönen. Nog om det.

Jag blev sjukt rörd av stämningen och det var så starkt att se en sån stor uppslutning, speciell känsla att stå med så många människor omkring sig. Stor blandning av människor, med ursprung från alla världsdelar, alla religioner, många barnvagnar och barnfamiljer, gamla och unga, vita och svarta. Det var hela världens rop om fred och ett slut på massakern och övergreppen i Gaza!

6 comments:

Anonymous said...

Synd även att samtliga stora tidningar skriver en klart lägre siffra, en skrev så lågt som 4000, jag var också där! 10000? Kändes och såg ut mer som 12000 som tågade som mest! Det var folk så långt ögat nådde! Vad då 4000 pers som vissa tidningar skrev? Kom dom fram när det hela slutade? Nåja, allt som allt var det jättebra demonstration, bra stämning, underbara talare och allt som allt lyckad!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Bojkotta israelska produkter. Intel processor finns i alla datorer med windows. Skrota Windows-datorer, använd Macintosh!

Anonymous said...

Tänk att så många människor i Sverige har nått en sådan absurd nivå av hjärntvätt och värlsfrånvändhet som visades idag på bl.a Sergels Torg. Det är oroande och beklagligt.

Anonymous said...

Fanta: Inte för att jag stödjer någon bojkott, men jag är en hjälpsam själ i största allmänhet. Sedan några år tillbaka har alla Macintoshdatorer processorer från Intel, en Windowsdator kan ha processor från Intel, AMD eller Via. Det är bara genom att följa din uppmaning som man kan vara helt säker på att stödja Intel/Israel.

Stella Scott said...

Hur kan någon påstå att en människa som fredligt protesterar MOT krig, när/var/hur hon är gör det, har nått en "absurd nivå av hjärntvätt och värlsfrånvändhet"?

Vilken planet lever "Anonym" på?

På min planet är ALLA, utan undantag, som väljer någon form av våld som förhandlingsmetod, såväl hjärntvättade som världsfrånvända.